Direct een cursistenportaal maken & mailen met herstelcode

Gewijzigd op Thu, 07 Dec 2023 om 10:25 AM

Je kunt direct een cursistenportaal laten aanmaken bij een aanvraag vanuit de Publieke API of indien je een aanvraag automatisch laat goedkeuren voor een cursist die nog geen cursistenportaal hebt. Zo heeft jouw klant direct de mogelijkheid om zijn/haar cursisten te laten inloggen in een portaal.

Algemeen direct goedkeuren

• Iedere aanvraag die wordt gedaan (ingeschoten) via de publieke API komt standaard terecht bij 'openstaande aanvragen'. Zie ook dit artikel
  • Iedere aanvraag die wordt gedaan (ingeschoten) via de portalen komt standaard terecht bij 'openstaande aanvragen'. Zie ook dit artikel.

Cursist direct toegang tot cursistenportaal geven

Via klantenportaal

Indien je een aanvraag van een cursist krijgt, dan is het mogelijk dat - indien de cursist nog geen cursistenportaal heeft - deze alsnog (automatisch) aan te maken.

Actief instellen

• Ga naar 'beheer > instellingen > publieke pagina's > Klantenportaal
  • Kies voor 'Portaal account: cursisten' en kies voor 'ja'
  • Klik op 'opslaan'.

Vanaf nu wordt voor iedere aanvraag ook een cursistenportaal aangemaakt voor de cursist als deze er nog niet was.

Indien 'direct goedkeuren' niet actief is, zal bij 'openstaande aanvragen' de vraag 'wil je meteen een portaal aanmaken voor deze cursist' op ja staan.

Voorwaarden

• Direct goedkeuren moet actief zijn. Zie ook Zie ook dit artikel en dit artikel
  • Cursistenportaal moet actief zijn
  • Er moet een e-mailadres aanwezig zijn bij de cursist

Via publieke API

Indien je een aanvraag van een cursist krijgt via de publieke API, dan is het mogelijk dat - indien de cursist nog geen cursistenportaal heeft - deze alsnog (automatisch) aan te maken.

Actief instellen

• Ga naar 'beheer > instellingen > publieke pagina's > Publieke api
  • Kies voor 'Portaal account: cursisten' en kies voor 'ja'
  • Klik op 'opslaan'.

Vanaf nu wordt voor iedere aanvraag ook een cursistenportaal aangemaakt voor de cursist als deze er nog niet was.

Uitzondering per bedrijf

Indien 'cursistenportaal account' 'ja' staat voor de Publieke API of voor de klantenportalen, dan is dit meteen actief voor ieder bedrijf!

Optioneel kun je dit per bedrijf 'uitzetten'.

Werkwijze uitzetten

1. Kies het bedrijf en bekijk deze (oogje)
  2. Kies rechtsonder voor 'Portalen' in secties bij Instellingen
  3. Kies voor tabblad 'Afhandelingen inschrijvingen'
  4. Kies je voorkeur
  5. Klik op 'Opslaan'

Ga naar bedrijf en bewerk deze.

Eenmalig alle bedrijven op 'nee' laten zetten

In uitzonderlijke gevallen kun je (eenmalig) verzoek indien om direct goedkeuren op 'ja' te hebben en deze bij alle bedrijven op 'nee' te laten zetten. Stuur hiervoor een ticket naar ons.

Handig overzicht

Er zijn veel afhankelijkheden en om niet het overzicht te verliezen hebben wij een 'dashboard' gemaakt waarin je snel een overzicht hebt van de instellingen voor 'portaal account aanmaken' en wat wel en niet actief is.

Lees hier alles over deze instellingen.

Meer informatie