Er zijn meerdere taken die je automatisch kunt laten uitvoeren in Planaday.


Hieronder een overzicht van alle automatiseringen die standaard 'uit' staan en jij kunt activeren of bepaalde automatiseringen die je kunt toevoegen op een dagdeel. 


Enkel om het jou als opleider nog makkelijker te maken!


Bepaalde acties direct (automatisch) goedkeuren


Aanvragen (voor cursus) vanuit een portaal direct goedkeuren


Iedere aanvraag die wordt gedaan (ingeschoten) via de portalen komt standaard terecht bij 'openstaande aanvragen'. Zie ook dit artikel.

Het is ook mogelijk om deze direct goed te keuren, waarna deze boeking (dat is een cursist/deelnemer/student) direct met of zonder communicatie, factuurregels etc wordt ingepland in de bedoelde cursus. Zie dit artikel


Aanvragen (voor cursus) vanuit publieke API direct goedkeuren


Iedere aanvraag die wordt gedaan (ingeschoten) via de publieke API komt standaard terecht bij 'openstaande aanvragen'. Zie ook dit artikel.


Het is nu ook mogelijk om op bepaalde voorwaarden deze direct goed te keuren, waarna deze boeking (dat is een cursist/deelnemer/student) direct inclusief communicatie, factuurregels etc wordt ingepland in de bedoelde cursus. Zie ook dit artikel


Direct een cursistenportaal maken & mailen


Je kunt direct een cursistenportaal laten aanmaken bij een aanvraag vanuit de Publieke API of indien je een aanvraag automatisch laat goedkeuren voor een cursist die nog geen cursistenportaal hebt. Zo heeft jouw klant direct de mogelijkheid om zijn/haar cursisten te laten inloggen in een portaal.


Zie ook dit artikel (komt nog)


Aanvragen met E-learning direct registreren


Iedere aanvraag voor een cursus moet goedgekeurd worden door de opleider. Hiervoor wordt ook een vraag gesteld zodra je de cursist wil bevestigen en de cursus E-learning bevat.


Dit kan ook automatisch in combinatie met bovenstaande 'direct goedkeuren' of je kunt ervoor zorgen dat 'standaard' de vraag op 'ja' staat bij het verwerken van de aanvraag. Zie ook dit artikel


Automatiseringen op een cursus/dagdeel


Er zijn diversen automatiseringen mogelijk bij een ingeplande cursus welke je altijd plaatst op een dagdeel. Vervolgens kan zo'n automatiseringen bijvoorbeeld een mail sturen of een document genereren.


Lees hier er alles over