Aanvraag E-learning direct goedkeuren (registreren)

Gewijzigd op Tue, 21 Nov 2023 om 02:05 PM

Iedere aanvraag voor een cursus moet goedgekeurd worden door de opleider. Hiervoor wordt ook een vraag gesteld zodra je de cursist wil bevestigen en de cursus E-learning bevat. Met deze instructie kun je aanvragen (automatisch) direct goed laten keuren.

Algemeen direct goedkeuren

• Iedere aanvraag die wordt gedaan (ingeschoten) via de publieke API komt standaard terecht bij 'openstaande aanvragen'. Zie ook dit artikel
  • Iedere aanvraag die wordt gedaan (ingeschoten) via de portalen komt standaard terecht bij 'openstaande aanvragen'. Zie ook dit artikel.

Cursist op E-learning registeren

Zelf registreren

Indien je een aanvraag van een cursist krijgt, dan kun je deze 'registreren' in een E-learning omgeving. Alles hierover lees je hier. En er moet tenminste één E-learning gekoppeld zijn!

Voorwaarden

Direct goedkeuren (automatisch)

Standaard moet iedere cursist geregistreerd worden door de opleider. Zie ook hoofdstuk hierboven. Je kunt dit ook automatisch laten gebeuren. Dit kan enkel als ook 'Direct goedkeuren' zelf actief is.

Direct goedkeuren (gevolgen)

Het gevolg van bovenstaande instelling is dat je niet meer hoeft te kiezen of je de cursist wil registreren. De vraag is vooraf al ingevuld voor je. Dat scheelt weer een klik! Als direct goedkeuren van een aanvraag via portalen of API ook op 'ja' staat, dan hoeft je niets meer te doen en wordt de aanvraag direct verwerkt en geregistreerd in de E-learning omgeving. Dus twee stappen in één!

Direct goedkeuren (activeren) aangevraagd via een portaal

Dit kun je apart instellen voor klantenportaal of cursistenportaal.

Klantenportaal

• Kies voor 'Beheer -> instellingen -> Publieke pagina's, API & Portals' en dan 'Klantenportaal'
  • Kies voor 'Ja' bij 'E-learning account'.
  • Klik op 'opslaan'.

Let op: 'Direct goedkeuren' zelf moet ook op ja staan, anders zal deze optie niet werkt!

Tip: Zet communicatie aanmaken ook aan, de cursist krijgt dan ook meteen mail met het E-learning account en de logingegevens.

Vanaf nu wordt iedere aanvraag direct goedgekeurd of de optie 'registreren voor E-learning' staat standaard op 'ja'.

Cursistenportaal

• Kies voor 'Beheer -> instellingen -> Publieke pagina's, API & Portals' en dan 'Cursistenportaal'
  • Kies voor 'Ja' bij 'E-learning account'.
  • Klik op 'opslaan'.

Let op: 'Direct goedkeuren' zelf moet ook op ja staan, anders zal deze optie niet werkt!

Tip: Zet communicatie aanmaken ook aan, de cursist krijgt dan ook meteen mail met het E-learning account en de logingegevens.

Vanaf nu wordt iedere aanvraag direct goedgekeurd of de optie 'registreren voor E-learning' staat standaard op 'ja'.

Direct goedkeuren (activeren) aangevraagd via publieke API

Dit is dus het geval bij aanvragen via Website en dat kan Wordpress zijn of publieke API die je zelf gebruikt.

• Kies voor 'Beheer -> instellingen -> Publieke pagina's, API & Portals -> Publieke API'.
  • Kies voor 'Ja' bij 'E-learning account'.
  • Klik op 'Opslaan'.

1. Kies Publieke API bij 'beheer > instellingen'

2. Zet de optie op 'ja'

Vanaf nu wordt iedere aanvraag direct goedgekeurd als de optie 'registreren voor E-learning' staat standaard op 'ja'.

Uitzondering per bedrijf

Indien direct goedkeuren op 'ja' staat voor zoals 'Direct goedkeuren' als voor 'E-learning registreren', dan is dit meteen actief voor ieder bedrijf.

Optioneel kun je dit per bedrijf 'uitzetten'.

Werkwijze uitzetten

1. Kies het bedrijf en bekijk deze (oogje)
  2. Kies voor publieke API rechtsonder bij 'instellingen'
  3. Kies tabblad
  4. Kies voor 'nee' bij Direct goedkeuren en/of 'E-learning account'
  5. Klik op 'Opslaan'

Afbeelding: wijzig per bedrijf een generieke instelling.

Handig overzicht

Er zijn veel afhankelijkheden en om niet het overzicht te verliezen hebben wij een 'dashboard' gemaakt waarin je snel een overzicht hebt van de instellingen voor 'direct goedkeuren' en wat wel en niet actief is.

Lees hier alles over deze instellingen.

Meer informatie