Inleiding

De debiteuren en facturen die in Planaday staan kunnen eenvoudig worden geïmporteerd in Twinfield. Hiervoor moet je 2 bestanden exporteren in Planaday.

Voorbereiding voor Twinfield


Om de debiteuren op de juiste manier te kunnen importeren in Twinfield is er een aanpassing nodig in Twinfield. Ga hiervoor in "classic" naar "Administratie" en kies vervolgens voor "Dimensietypen". Hier kan het "Formaat" worden gewijzigd in *. Hierdoor passen ook de nummers die in Planaday worden gebruikt in Twinfield.

Let op: Om gebruik te kunnen maken van Twinfield exports moet "Financieel" actief zijn in Planaday. Ga hiervoor naar "Beheer -> instellingen" en kies voor "Algemeen" bij "Financieel".


Vul meteen hier het grootboekrekening in voor debiteuren en voor de omzet. Tevens kan hier het aantal vervaldagen worden ingevuld welke standaard geldt voor alle nieuw in te voeren klanten. Dit kan per klant worden gewijzigd.

Dit betekend expliciet dat alle eerdere toegevoegde bedrijven de standaard waarde hebben of die je had ingevoerd.


Per klant en andere velden

Indien grootboekrekening anders is bij een bepaalde klant/bedrijf kun je dit per klant/bedrijf wijzigen. Ga hiervoor naar de klant en zorg dat je in het "wijzig"-scherm bent van een klant. Omdat "Financieel" actief is, is er een extra tabblad "Financieel". Klik hierop.


Standaard is hier grootboekrekening ingevuld welke in beheer is ingesteld, dit is hier optioneel te wijzigen.

Per klant kun je meteen ook andere velden vullen bij "Financieel". Denk hierbij aan bankgegevens, kredietlimiet etc. Zo is het van belang dat alle gegevens worden ingevuld indien de klant incasso heeft. Zodra een klant incasso heeft zijn er bepaalde regels. Raadpleeg hiervoor altijd de handleiding bij Twinfield.


Exporteren in Planaday en importeren in Twinfield


Het exporteren van debiteuren en/of facturen die in Planaday staan, staan klaar bij "Financieel -> Export".

Kies voor "Genereer" naast de export die je wil hebben. Vooralsnog heb je de keuze voor "Debiteuren" welke een exceldocument genereert en een export voor "Facturen" welke een CSV genereerd. Deze kunnen in Twinfield worden geïmporteerd. Raadpleeg de documentatie bij Twinfield wat hiervoor precies moet gebeuren.