Financiele mailbox, facturen versturen naar financieel pakket

Gewijzigd op Wed, 15 Apr 2020 om 02:23 PM

Veel financiële pakketten ondersteunen automatisch inlezen van PDF facturen.

Door hier een e-mailadres van een zogenaamde financiële mailbox te configureren stuurt Planaday de factuur bij verzending ook direct naar de financiële mailbox van het gekozen pakket.

Dit scheelt weer overtikken!

Let op: financiële of administratiepakketten kunnen extra geld vragen voor deze service/dienst. Soms in een pakketprijs en soms per ingescande factuur (pdf). Hier heeft Planaday uiteraard geen invloed op.

Financiële mailbox instellen

Voordat je gebruik kunt maken van de financiele mailbox, moet deze worden ingesteld.

Werkwijze

1. Ga naar beheer
  2. Kies voor 'Mailbox' bij 'Financieel' als financieel actief is
  3. Geef hier aan dat deze actief is (ja)
  4. En vul een e-mailadres in
  5. Klik op opslaan

De mailbox is nu geconfigureerd.

De factuur naar financiële mailbox versturen

De factuur kan vanuit de factuur zelf worden verstuurd.

Werkwijze

1. Ga naar een factuur en zorg dat deze 'definitief' is
  2. Kies voor 'Factuur verzenden' (button bovenaan)
  3. Kies in het vervolgscherm voor ja bij 'Financiële mailbox'
  4. En klik op 'versturen'.

De factuur wordt nu klaargezet in de communicatie-queue om onder andere naar de finanicele mailbox die eerder opgegeven is bij financiële instellingen (bij mailbox) te worden verstuurd.

Let op: De factuur wordt klaar gezet in communicatie queue. Deze moet hier (dat kan ook in bulk) werkelijk worden verstuurd. Lees hier er meer over.

Voorbeelden financiële pakketten

Er zijn meerdere pakketten die deze manier ondersteunen.

Hieronder een link naar uitleg van gekozen pakket: