Tekst van factuurregels zelf configureren

Gewijzigd op Tue, 24 Oct 2023 om 01:52 PM

Beschikbaar vanaf versie 4.x

Tekst configureren

De teksten van iedere factuurregel die wordt gegenereerd kun je zelf configureren. Dit wordt gedaan met codes zoals je die ook gewend bent bij communicatiesjablonen en is een combinatie hiervan. Zo is het mogelijk om de naam van de cursus, cursist, datum en andere teksten zelf te bepalen bij de omschrijving en beschrijving.

Let op: iedere factuurregel op een factuur heeft in de kolom beschrijving 2 opties, namelijk een omschrijving en een beschrijving die je dus zelf kunt configureren met data zoals je deze wil tonen.

Standaard & soorten

Standaard zijn er al enkele velden geconfigureerd die ervoor zorgen dat het volgende per factuurregel wordt gemaakt:

Cursistnaam

Cursusnaam (dagdeelnaam) gestart op datum

Die instellingen vind je via 'beheer > instellingen > financieel > factuurregel'

Afhankelijk van het soort wat je gaat factureren kun je zelf bepalen wat er als beschrijving en als omschrijving op de factuur (per factuurregel) gegenereerd wil hebben.

Deze beschrijving en omschrijving worden gegenereerd op basis van wat ingesteld staat bij 'beheer > instellingen > financieel > factuurregel'.

Soorten

De soorten zijn:

• Standaard cursus
  • Standaard e-Learning
  • Betalen per dagdeel
  • Betalen per e-Learning dagdeel

Standaard

Zodra een factuur wordt gemaakt wordt op basis van de velden die zijn geconfigureerd de factuurregels opgemaakt.

• Standaard staat bij beschrijving $c_naam$ welke staat voor de naam van de cursist.
  • En standaard bij omschrijving staat $cr_naam$: $d_naam$ gestart op $d_datum$, wat de naam van de cursus genereert met naam van dagdeel inclusief de startdatum.

Afbeelding, de velden zoals deze ingesteld staan voor beschrijving bij 'standaard bij cursus' via 'beheer > financieel > factuurregel'.

Afbeelding, hoe de factuurregel eruit komt te zien als je standaard de velden gebruikt en de factuur hebt gegenereerd

Werkwijze codes aanpassen

Per omschrijving en beschrijving kun je bijna alle velden gebruiken die je hier kunt vinden. Deze velden kun je via 'beheer > financieel > factuurregel' aanpassen per facturatie-soort..

Let op: je kunt enkel de velden in de categorie 'Cursus/certificaten/automatiseringen' gebruiken!

Voorbeeld andere factuurregel met personeelsnummer en geboortedatum

1. Ga naar  'beheer > financieel > factuurregel'
  2. Wijzig bij 'Opmaak regels: standaard per cursus' de waardes
  3. Deze velden zijn hier te vinden bij 'Cursus/certificaten/automatiseringen'
  4. Kies de velden die je wil gebruiken en begin en eindig voor een veld altijd met een $
  5. Voorbeeld:
    1. Beschrijving: Cursist $c_naam$ (geb. op $c_geboortedatum$) persnr. $c_personeelsnummer$
    2. Omschrijving: Voor cursus $cr_naam$ ($d_naam$) welke is gestart op $d_datum$
  6. Bewaar deze instellingen

Iedere factuur die je vanaf maakt zal deze waardes bevatten met de teksten die jij erin zet.

Afbeelding: de factuur zoals deze getoond wordt in Planaday

Afbeelding: de gegenereerde factuur als deze wordt gemaild of wordt geopend in PDF

Belangrijk om te weten

Je factuursjablonen (te vinden bij 'beheer > instellingen > communicatie & documenten > sjablonen' (categorie 'financieel') moeten wel de velden '$fr_beschrijving$' en '$fr_omschrijving$' in de kolom omschrijving hebben. Anders worden deze niet getoond op je factuur.

Zie ook hier voorbeeld:

Andere acties

De volgende stappen kun je nog ondernemen: