Vouchers en kortingen algemeen

Gewijzigd op Wed, 15 Apr 2020 om 04:07 PM

Bij het uit plannen van een cursist in een cursus of bij het verwerken van een presentie kun je kortingen geven en/of een voucher voor komende cursus (dezelfde cursus voor betreffende cursist).

Korting geven

Indien je een cursist uitplant kun je korting geven op huidige factuur. Dit gaat op basis van een percentage.
Dit is optioneel. Kies je niet voor een korting, dan wordt de gehele cursus zover bekend gefactureerd en wordt niets met de openstaande factuurregel gedaan.

Voucher toevoegen / geven bij presentie

Indien je een cursist uitplant uit een cursus kun je (ook) een voucher geven voor komende cursus (dezelfde cursus voor betreffende cursist). Dit is optioneel en doet niets met de factuurregels. Deze voucher kun je inwisselen door een reeds gefactureerde regel (waarvan factuur nog in concept is) aan te passen en de voucher te kiezen.

Indien bij het verwerken van een presentie/absentie een korting is gegeven (voucher) op een volgende cursus. Dan is deze direct te zien bij betreffende cursist. Ga hiervoor naar de betreffende cursist. Aan de rechterzijde zie je 'vouchers' en een aantal staan. Als dit een positief getal is, dan is er een voucher aanwezig. Klik hierop.

Afbeelding: overzicht van vouchers bij een cursist.

Deze voucher is te wijzigen door te klikken op het sleuteltje. In dit geval is het mogelijk om deze te wijzigen in een algemene voucher (welke je dus altijd kunt inzetten) of voor een bepaalde cursus.

Tip: wil je een voucher toevoegen bij een bepaalde cursist, dan kun je dat altijd doen. Ga hiervoor naar betreffende cursist en klik op 'Vouchers'. Vervolgens kun je bovenin klikken op 'voucher toevoegen'. Deze wordt altijd herkend bij factureren.

Voucher toevoegen algemeen

Je kunt op ieder ander moment ook een algemeen voucher toevoegen bij een bedrijf en/of cursist. Dit kan een algemene voucher zijn of specifiek voor een bepaald materiaal of cursus(sjabloon).

Werkwijze

• Ga naar bedrijf en/of cursist (bekijken)
  • Kies rechts voor 'vouchers' bij 'secties'
  • Je ziet meteen een overzicht van andere aanwezige vouchers
  • Klik bovenaan voor 'voucher toevoegen'
  • Vul de velden in zoals een zelf verzonnen code en wat de waarde is
  • Klik op 'opslaan'.

Afbeelding: voorbeeld voucher toevoegen bij bedrijf

Zo'n voucher kan worden ingewisseld bij een conceptfactuur.

Voucher inwisselen

Een voucher is eerder gemaakt. Dat kan op basis van een bepaalde cursus(sjabloon) en kan gekoppeld zijn aan een cursist of een bedrijf. Bij het factureren kun je ervoor kiezen om deze voucher in te wisselen om zo een korting te geven.

Zodra het volgens Planaday mogelijk is om zo'n voucher in te wisselen zie je een groene voucher-icon. Hierdoor weet je dat je deze kunt inwisselen, zie voorbeelden hieronder.

Indien je één of meerdere cursisten gaat factureren waarbij een voucher aanwezig is, dan kun je deze per regel 'bewerken'. Zodra je deze bewerkt kun je de keuze maken om een voucher in te wisselen.

Werkwijze voucher inwisselen bij factuur(regel)

• Zorg dat je in de factuur bent die nog in concept is
  • Kies de regel uit waar een voucher icon staat en klik op 'bewerken' (sleutel)
  • Rechtsonder kun je direct de keuze maken om een voucher te kiezen
  • Klik op 'opslaan'

Werkwijze globale voucher inwisselen bij factuur (bedrij

• Zorg dat je in de factuur bent die nog in concept is
  • Kies vervolgens voor 'factuurregel toevoegen'
  • Kies voor tabblad 'vouchers'
  • Kies één van de vouchers
  • Klik op 'opslaan'
  • De voucher is nu toegevoegd aan de (concept)factuur

Afbeelding: voorbeeld van factuur bij een bedrijf waarvoor een voucher beschikbaar is

Afbeelding: voorbeeld van voucher kiezen nadat je hebt gekozen voor 'factuurregel toevoegen'

Voorbeelden waar een voucher aanwezig is

Indien je één of meer openstaande factuurregels ziet met een 'vinkje' ervoor; dan kun je één of meerdere van die vinkjes selecteren. Zodra je deze selecteert kun je één of meerdere van die regels in één bulk verwijderen. De optie om te verwijderen komt zodra je één van de vinkjes hebt geselecteerd.

Afbeelding: voorbeeld factuurregels die aangemaakt zijn waarbij ook vouchers aanwezig zijn.

Voorbeelden factuurregel waar een voucher aanwezig is

Indien een regel ook een voucher bevat, dan is er een icoon zichtbaar.

Afbeelding: voorbeeld aangemaakte factuur (nog in concept), waarbij voucher zichtbaar is