Financiele instellingen

Gewijzigd op Tue, 13 Sep 2022 om 01:24 PM

In deze sectie kan worden ingesteld of het financiële gedeelte aan of uit moet staat in Planaday. Zodra deze sectie uitstaat is het niet meer mogelijk om te factureren. Dit wordt vooral gebruikt bij gebruikers die Planaday intern gebruiken en niet factureren en de facturatie in een aparte administratie bijhouden.

Vooraf of achteraf factureren

Hier is ook de plaats om in te stellen hoe er gefactureerd moet worden (indien deze actief is). Er kan worden aangegeven of er vooraf gefactureerd moet worden of achteraf. Bij vooraf factureren kunnen er facturen worden gemaakt/gegenereerd zodra er een cursist is ingepland. Bij achteraf factureren kan dit pas als de presentie van een cursist is verwerkt.

Eveneens is in te stellen wat het BTW tarief is en wat de voorlooptekst of getal moet zijn bij facturen. Dit wordt getoond op de facturen.

Templates voor facturen

Op deze pagina kun je ook de juiste of andere communicatiesjablonen kiezen voor de factuur, herinnering etc die te maken hebben met facturen en de herinneringen.

Werkwijze

• Kies voor ‘Beheer > instellingen > Financieel
  • Vul per onderdeel in wat je voorkeur is
  • Klik op 'opslaan'.

Financieel actief, maar niet factureren

Beschikbaar vanaf versie 2.50.5

Het is mogelijk om financiele informatie kwijt te kunnen voor een cursus, maar niet te factureren.

• Kies voor ‘Beheer > instellingen > Financieel
  • Kies bij 'Factureer cursisten' voor nee
  • Sla je wijzigingen op

Afbeelding: route naar Algemene instellingen voor financieel

Afbeelding: instellingen voor financieel

Financieel actief en andere instellingen

Diversen zaken kunnen ingesteld worden voor financieel, het factureren etc. Ga hiervoor naar 'Beheer > instellingen > Financieel > Algemeen of de andere onderdelen. De meeste instellingen spreken voor zich.

BTW & buitenland

Om het BTW tarief welke standaard wordt gebruikt in te stellen ga je naar Ga hiervoor naar 'Beheer > instellingen > Financieel > Algemeen' en kies je voor tabblad 'BTW'. Hier kunnen de codes voor exports worden ingesteld.

Beschikbaar vanaf versie 202209.1.0

Factureer je ook naar het buitenland? Dan kun je standaard deze instellen op 0% als je dat wil. Zodra een bedrijf dat ongelijk is aan je eigen bedrijf (over het algemeen Nederland), dan zal bij het factureren de factuurregels op 0% worden gezet als je dat zo hebt ingesteld.