Je kunt een instructeur toegang geven tot eigen omgeving binnen de portaal.

Hiertoe moet een actie worden ondernomen binnen Planaday zelf.

1. Ga naar de instructeur binnen Planaday applicatie (niet je eigen bedrijf of medewerker, het moet echt een instructeur zijn)
  2. Klik op bewerken
  3. Kies voor tabblad Portal inloggen
  4. Kies vervolgens voor Mag inloggen voor ja
  5. Controleer het emailadres of vul deze in
  6. Kies voor Instructeurportal aan de rechterzijde
  7. Kies een portaalrol
  8. Klik op opslaan

Deze instructeur heeft nu toegang tot de instructeurportal met de gekozen portaalrol.

Scherm waar je portaal kan kiezen en waar je een rol kunt kiezen.

Let op veiligheid! Wij raden aan niet het wachtwoord door te geven aan de medewerker, maar de medewerker enkel de URL door te geven van de portaal en aldaar zelf zijn wachtwoord te (laten) wijzigen.

Tip: Iedere keer als je een persoon toegang verleent wordt er na het opslaan van die actie een mail klaargezet met tekst waarin de persoon wordt uitgenodigd om een wachtwoord te wijzigen. Hierdoor weet jij het wachtwoord niet en weet de cursist of contactpersoon dit wel. Vul daarom zelf een wachtwoord in, maar communiceer deze niet.

Portaalrollen & portaalrechten

Tip: Lees ook hier hoe je eventueel portaalrollen kan gebruiken.

Let op veiligheid! Wij raden aan niet het wachtwoord door te geven aan de instructeur, maar de instructeur enkel de URL door te geven van de portaal en aldaar zelf zijn wachtwoord te (laten) wijzigen.

Video

Tips:

• Geef deze instructeur de URL van de portaal door.

• Geef deze medewerker de URL van de handleiding: zie hier

• Wil je zien hoe een instructeur een portaal ziet en welke informatie deze ziet?
    Ga dan zelf naar de portaal en login met je eigen planaday logingegevens. Je krijgt dan meteen de mogelijkheid om een instructeur te kiezen en te impersonaten als die persoon.
  • Plaats een link op je eigen website naar de portaal voor instructeurs. Op die manier kun je je instructeurs hier naar toe verwijzen en is de portaal met één klik beschikbaar.