Hoe kan ik een instructeur zijn agenda zelf laten blokkeren?

Gewijzigd op Fri, 25 Feb 2022 om 12:54 PM

Beschikbaar vanaf versie 2.50.8

Iedere instructeur kan standaard niet in zijn/haart eigen agenda dagen of tijden blokkeren.

Zodra je een nieuwe portaalrol maakt met hierin de juiste portaalrecht, dan is dat wel mogelijk. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dit organiseert.

Nieuwe portaalrol maken

1. Ga naar je omgeving
  2. Kies voor 'beheer > instellingen > portaalrollen'
  3. Maak een kopie van een bestaande 'instructeur portaal rol'
  4. Selecteer 'ingeschakeld' bij 'Instructeur mag eigen agenda blokkeren' en zorg dat deze groen wordt
  5. Klik op 'opslaan'

Maak een kopie

Schakel de portaalrecht in en geef deze rol een goede naam

Tip: Lees hier meer over portaalrollen & rechten.

Instructeur deze rol geven

1. Ga naar de betreffende instructeur
  2. Kies voor 'bewerken'
  3. Kies voor 'portal inloggen' (tabblad)
  4. Kies de juiste portaalrol
  5. Sla op

Deze instructeur heeft nu na opnieuw in te loggen een nieuw item erbij in zijn portaal.

Tip: Lees hier meer over hoe je een instructeur toegang geeft tot een portal.