Email instellingen

Gewijzigd op Wed, 07 Jul 2021 om 01:10 PM

Er wordt vanuit Planaday gemaild bij diversen acties. Zoals bij inplannen. Deze mail wordt gestuurd naar diegene zoals dat is ingesteld. Dat kan zijn naar contactpersoon van een bedrijf (indien ingesteld), naar de cursist zelf of beide. Dit is in te stellen bij ‘beheer’. Ga hiervoor naar ‘Beheer > Instellingen ’ en kies voor ‘Algemene instellingen’ bij ‘Mail & Templates’. Kies bij ‘Mail sturen naar’ de opties die gewenst zijn.

Zie hier waar je kunt kiezen voor 'Algemeen' voor instellingen.

Of zoek op 'email':

Bij ‘Wanneer mailen’ kan er opgegeven worden wanneer er mail gestuurd moet worden. Dit kan zijn bij inplannen, maar ook bij een optie.

Klik op ‘opslaan’ om alles te bewaren.

De mail wordt in de eerste instantie opgeslagen in de CommunicatieQueue. Vanuit de CommunicatieQueue kan er per mail of alle mail ineens worden verstuurd. Deze mogelijkheid is er zodat op het laatste moment nog wijzigingen doorgevoerd kunnen worden aan de inhoud van een mail.

Standaard mail je vanuit Planaday met emailadres 'no-reply@planaday.nl'.
Als je wil mailen vanuit je eigen bedrijf, kun je je emailadres en de naam hiervan zelf opgeven.

Stel dit in via 'beheer', 'communicatie' en kies voor 'Algemene instellingen'.

Vul bij 'Afzender email' het Emailadres in. En bij 'Afzender naam' je naam (bijv. naam van je bedrijf) in. Zodra iemand (een cursist of contactpersoon) reageert op de mail die is verzonden vanuit Planaday wordt de mail naar dit emailadres gestuurd. Ook email welke niet aankomt ontvang je!

Let op! Mail naar no-reply@planaday.nl wordt niet gelezen, maar automatisch weggegooid.

De mail die cursisten en contactpersonen ontvangen, ontvangen deze dus vanaf het e-mailadres welke jij hier hebt ingesteld.

Zie ook: