Factuurregel nog aanpassen, voucher inwisselen

Gewijzigd op Mon, 15 Mar 2021 om 05:17 PM

Zolang een factuur nog in 'concept' staat kun je de factuur nog aanpassen. Dit kan algemeen of per factuurregel.

Belangrijk

• Iedere factuurregel is ex btw. De bedragen zijn automatisch uitgerekend

Factuur aanpassen

De factuur qua omschrijving en t.a.v. kan nog worden aangepast.

Kies voor de sleutel om de conceptfactuur aan te passen.

Hierna kunnen bovenin de velden nog worden aangepast. Klik op 'opslaan' na je aanpassingen.

Voorbeeld: zojuist aangemaakt conceptfactuur

Factuurregel aanpassen (omschrijving/prijs)

Iedere factuurregel is nog aan te passen.

Voorbeeld: pas een regel aan en geef deze een andere omschrijving of prijs

Werkwijze

• Klik op 'sleutel' in de conceptfactuur
  • Pas beschrijving of omschrijving aan als dat nodig is.
  • Vul een nieuwe prijs in indien van toepassing
    • Er zal een nieuwe regel toe worden gevoegd met 'korting' of 'toelage'
  • Klik op opslaan

Voucher inwisselen

Indien een factuurregel een voucher bevat kun je deze inwisselen en in de bestaande conceptfactuur verwerken als korting.

Je ziet dat er een voucher is als er een groen icoon bij staat.

Let op: De volgende zaken zijn hierin belangrijk: Je hebt een factuur gemaakt welke nog in concept staat

Voorbeeld: factuurregel in conceptfactuur met een voucher.

Werkwijze

• Bewerk de concept factuur
  • Bekijk welke factuurregel een voucher heeft
  • Klik op 'bewerken' (de sleutel)
  • Kies rechtsonder de voucher
  • Klik op 'opslaan'.

Voorbeeld: kies een voucher om de bon in te wisselen en een korting te geven