Algemene werking, certificaat maken

Gewijzigd op Fri, 24 Feb 2023 om 10:27 AM

Beschikbaar vanaf versie: 2.40.6

In Planaday kun je eenvoudig een certificaat, diploma etc. maken. Dit gebeurt op basis van een gevolgde cursus/opleiding.

Let op: als er gesproken wordt van een certificaat, dan kun je hier ook diploma, bewijs van deelname of een pasje lezen.

Voorwaarden

Er zijn enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen voordat je een certificaat kan maken:

• Er moet een certificaat zijn aangemaakt, zie ook dit artikel
  • De cursus moet in het verleden liggen
  • De presentie moet zijn verwerkt, zie ook dit artikel

Diagram certificaat maken

Je kunt bij iedere cursus certificaten maken. Als je de presentie verwerkt, dan zorgt dit automatisch voor een gevolgde opleiding bij de cursist.

Een certificaat maken voor 1 cursist

1. Ga naar de cursus waarvoor je een certificaat wil maken
  2. Klik op 'maak documenten' bovenaan de cursus
  3. Kies voor 'certificaat' naast de cursist
  4. Er wordt meteen een certificaat gegenereerd welke wordt aangeboden als een PDF

Meerdere certificaten maken

1. Ga naar de cursus waarvoor je één of meerdere certificaten wil maken
  2. Klik op de button 'Maak documenten' bovenaan de cursus
  3. Vink de cursisten aan waarvoor je een certificaat o.i.d. wil maken
  4. Rechtsboven verschijnt een knop 'Bulk acties'
  5. Kies het soort (of meerdere) welke je wilt genereren voor de gekozen cursisten
  6. En klik op 'genereren'
  7. De PDF's worden op de achtergrond aangemaakt
  8. Zodra deze klaar zijn, kun je deze op het 'Dashboard' downloaden.
  9. Hierna kun je deze printen etc.

Instructievideo's: