Certificaten, diploma's etc instellen voor gebruik

Gewijzigd op Tue, 16 Apr 2024 om 12:23 PM

De volgende stap is het definiëren en koppelen van de sjablonen aan de certificaten, diploma's of bewijs van deelname. Hiermee zorg je ervoor dat je deze later kunt kiezen en gebruiken bij een cursus. Ga hiervoor naar 'Beheer' -> 'Certificaten'. Hier staan alle certificaten die al aanwezig zijn. Indien een certificaat al een communicatiesjabloon gekoppeld heeft, dan staat er een icoontje bij, zie voorbeeld hieronder.


Kies een bestaande certificaat of maak een nieuwe.

Vul optioneel een code in en een naam voor wat het is. Dus certificaat, diploma etc. Vul optioneel een prijs in en geef eventueel een omschrijving. In het tabblad 'Documenten' kun je een communicatiesjabloon kiezen. Dit is een sjabloon die je zojuist hebt gemaakt.

Tip: Iedere certificaat die je later gaat genereren zal de velden die je gebruikt overnemen. Dus het is niet aan te raden om voor iedere soort cursus een certificaat te maken indien de layout en opmaakt hetzelfde blijft, want velden zoals $cr_naam$ worden vervangen door de cursusnaam.

Klik je hier op het 'oogje', dan ga je direct naar dat template en kun je deze nog wijzigen (let op, want alles wat hieraan gekoppeld is wordt ook gewijzigd (en je wijzigingen zijn niet opgeslagen in certificaten)).


Vervolgens kun je alles opslaan.


Sjabloon aan cursus(sjabloon koppelen)


Bij een cursussjabloon of bij een cursus kun je nu bij Certificaten dit certificaat/diploma of bewijs van deelname koppelen/selecteren. 

Klik op tabblad Certificaten en vink diegene aan die je nodig hebt. 


Certificaten


Let op: alle certificaten die geen communicatiesjabloon hebben (gekoppeld) zullen het label Geen template aangeven. Van diegene weet je dat je nog een document/sjabloon moet koppelen aan het certificaat zelf.


Let op: Je kunt hier (zie voorbeeld hieronder) bij een bedrijf opgeven welke certificaten je standaard voor dit bedrijf wil tonen. Dit is tijdens maken van deze handleiding nog niet functioneel.Naam op certificaat


Je kunt een specifieke naam op het certificaat genereren. Bijvoorbeeld omdat je de naam van de cursus net wat anders wil.

Gebruik hiervoor het veld 'Naam op certificaat'.


De variabele hiervoor in je certificaat (in het communicatiesjabloon) is dan: $cr_certificaat_naam$.


Let op: als deze niet is ingevuld, dan wordt de naam van de cursus gebruikt als je deze certificaat genereert.


Voorbeeld

InstructievideoWas dit artikel nuttig?

Dat is fantastisch!

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Sorry dat we u niet konden helpen

Hartelijk dank voor uw beoordeling

Laat ons weten hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Selecteer tenminste een van de redenen

Feedback verzonden

We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren