Beschikbaar vanaf versie: 1.50
Update meerdere dagdelen vanaf versie 2.41.3, zie releasekalender


Indien cursist al een cursus heeft gevolgd, maar deze nog niet in het systeem staat, dan is het mogelijk deze alsnog toe te voegen in Planaday. Het voordeel is dat de cursist en/of contactpersoon een mail krijgt met uitnodiging wanneer deze moet herhalen.

Werkwijze


  1. Bij een cursist kies je voor 'Gevolgde cursus toevoegen'.
  2. Vervolgens kies je (door een cursussjabloon te kiezen) de cursus die de cursist heeft gevolgd.
    Indien er bij die cursus al is ingesteld welke vervolgcursus er gevolgd moet worden, dan krijg je deze als optie mee!
  3. Als laatste kun je opgeven wanneer deze cursist de cursus moet herhalen. Te zijner tijd krijg je hiervan melding zodra deze datum is bereikt.Op deze wijze voeg je een handmatig een gevolgde cursus (uit het verleden) toe bij een cursist


Gevolgen


Indien je een cursus toevoegt bij een cursist die geen herhaling heeft, dan voeg je enkel een gevolgde cursus toe.


Indien je een cursus toevoegt bij een cursist die ook van de cursus(sjabloon) een herhalingschema 'in zich' heeft, zal de cursus worden toegevoegd, maar er zal op basis van keuze die je maakt ook een herhaling worden toegevoegd. Afhankelijk van de datum van de herhaling zal op 'termijn' de cursist en/of contactpersoon een mail krijgen voor de uitnodiging.


Meerdere dagdelen


Sinds versie 2.41.3 worden op basis van dagdelen uit cursussjabloon ook werkelijk alle dagdelen toegevoegd als gevolgde dagdelen van die cursus. Dit geeft je als opleider de mogelijkheid om ook weer dagdelen uit een gevolgde cursus te verwijderen indien dat nodig is of als dit de werkelijkheid was.


Let op: als je een gevolgde cursus hebt (met tenminste één dagdeel, dan is dat een gevolgde cursus voor Planaday. Zolang er dagdelen zijn, heb je een gevolgde cursus en hierdoor altijd een moment van herhalen.


Instructievideo: