Beschikbaar vanaf versie 1.0, op dagdeel sinds 2.41.19

Planaday voorziet in veel velden (zoals naam, postcode etc) voor bedrijven, cursisten en contactpersonen. Soms is het nodig om extra velden te gebruiken, denk aan een id van een contract, een nummer voor ehbo etc.

Kies voor ‘Beheer -> ‘Extra velden’ bij ‘Applicatie configuratie’ (mits je hiertoe rechten hebt).

Extra velden toevoegen

Om een extra veld toe te voegen klik je op ‘toevoegen’.

1. Kies of deze beschikbaar is (ja/nee)
  2. Geef aan voor welk onderdeel het is (Bedrijf, medewerker)
  3. Geef aan wat de label is (dat is de tekst ervoor)
  4. Geef aan of er eventueel een code nodig is (laat deze leeg)
  5. Geef bij ‘Veldtype’ aan wat voor type het is.
    1. Bijvoorbeeld een ‘tekstveld’ voor tekst
    2. Datumveld bij keuze voor een datum
    3. Keuzerondjes voor een lijst waaruit je er maar 1 kan kiezen
    4. Een kleurselectie
    5. Selectievakjes (voor een lijst waaruit je meerdere kunt kiezen (bijv. categorieen)
    6. Tekstbewerker voor een groter en vrij veld
  6. Geef aan wat de lengte is (standaard 15)
  7. Geef aan of er een helptekst is (helpt de gebruiker te begrijpen waarvoor dat veld is)
  8. Vul bij ‘Mogelijke waardes’ op uit welke waardes de gebruiker kan kiezen. Dit is meestal van toepassing bij een lijst (zoals bij keuzerondjes of selectievakjes). Als je een lijst hebt hou de waardes gescheiden door een pipe-karakter (zoals ja|nee of man|vrouw|kind|onbekend)
    En vul eventueel een standaard waarde in.

Deze vrije of extra velden kun je vervolgens per cursist en/of bedrijf gebruiken.

Deze staan op tabblad "Extra informatie" zodra je bedrijf of cursist bekijkt. Wil je de gegevens wijzigen, dan is dat mogelijk in het wijzigen scherm.

Kies voor "bewerken" en via het tabblad "Extra informatie" kun je de velden vullen met waardes.

Veld soorten

De volgende veldtypen zijn er aanwezig:

• Textveld
  • Textbewerker (html)
  • Datum veld
  • Keuzes naast elkaar (1 keuze mogelijk)
  • Keuzes onder elkaar (1 keuze mogelijk)
  • Kleurselectie
  • Checkbox (meer mogelijkheden)
  • Select (1 mogelijkheid)
  • Sectiekop

Tip: De sectiekop kun je gebruiken om ieder veld in een sectie te plaatsen. Zie hieronder voorbeeld hoe dat eruit ziet bij een cursist. Maak dus altijd eerst een sectiekop en plaats vervolgens alle velden in een sectie.

Waar zijn deze velden te gebruiken?

Deze velden zijn te gebruiken op de volgende onderdelen:

• Cursist / instructeurs
  • Bedrijven
  • Ingeplande cursus
  • Bij dagdelen van ingeplande cursus

Velden gebruiken in je communicatie

Het is nu ook mogelijk om de waardes van een vrij veld beschikbaar te maken in de communicatie.

In het volgende artikel leggen wij dit graag apart uit en geven wij ook enkele voorbeelden (onderin).

Voorbeeld vrije velden bij cursist

Indien er velden zijn bij een cursist zou je dit kunnen zien bij 'vrije velden'.

Je ziet deze dan terug bij iedere cursist/instructeur:

En per cursist kun je deze velden dan vullen met waardes die je per cursist opslaat.