Meer informatie uitvragen in boekingformulier in Wordpress / op website

Gewijzigd op Thu, 19 Jan 2023 om 11:53 AM

Hier wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je extra informatie uit kunt vragen in het boekingformulier in Wordpress (jouw website). Deze informatie die je 'uitvraagt' wordt ook opgeslagen bij de cursist.

Meer informatie 'uitvragen' is enkel mogelijk voor cursisten.

In dit voorbeeld willen we de vraag 'hoe heb je ons gevonden' stellen bij het boeken van een cursus door een cursist.

Extra veld toevoegen

Het is eerst nodig om een 'extra veld' toe te voegen.

1. Ga hiervoor naar 'beheer > instellingen > extra velden'
  2. Kies voor toevoegen
  3. Vul alle velden in zoals afbeelding hieronder
  4. Geef bij 'In publieke API' ja aan
  5. Vul bij mogelijk waardes het volgende in:
    1. via google|via kennis|via collega|via website|wil ik niet zeggen|onbekend
    2. gescheiden door een | teken
  6. Klik op 'opslaan'

Meer informatie over 'extra velden' vind je hier.

Veld beschikbaar in Wordpress boekingformulier

Dit veld is meteen beschikbaar in het boekingformulier van Wordpress.

Let op: het is niet mogelijk om dit uit te sluiten via Wordpress instellingen.

Afhankelijk van het feit of deze verplicht is, wel/niet een helptekst erbij is gezet (in extra veld) worden deze 'waardes' ook getoond.

Gegevens van 'extra veld'

Als de cursist/deelnemer zichzelf aanmeld via Wordpress en de velden zijn ingevuld of gekozen, dan zal deze 'waarde' ook gevuld worden bij de cursist. Deze waarde is dus niet beschikbaar in de cursus!

Extra veld in communicatie

Het is mogelijk om de waardes van die 'vrije/extra velden' mee te nemen in je communicatie. Zie hiervoor dit artikel.