Waarde voor vrije velden importeren / updaten

Gewijzigd op Tue, 08 Mar 2022 om 09:25 AM

Actief sinds versie 2.53.0

Je kunt eenvoudig de waardes van vrije velden bij bedrijven, cursisten (incl. instructeurs), medewerkers, cursussen en dagdelen in bulk updaten. Dat doe je met een excelbestand waarin de ID's van de onderdelen die je wil updaten staan.

Per soort/type maak je een Excelbestand.

De eerste rij in dit bestand is de zogenoemde header. Deze moet je intact laten, omdat hiermee alle velden herkend worden die je kunt gebruiken.

Types

De volgende types kunnen geupdate of gevuld worden:

• Cursus
  • Dagdeel
  • Cursist (medewerkers, cursisten, instructeurs)
  • Bedrijf

Velden in Excel

Het is belangrijk dat je minimaal de volgende verplichte velden gevuld hebt:

• type
  • id
  • vrij veld naam

Validatie

Er wordt gevalideerd op:

• type
  • of ID is gevuld
  • of het vrije veld van dat type aanwezig is

Er wordt NIET gevalideerd op:

• waarde van vrij veld

Dus als je 'hoi' vult bij een datumveld, zal deze leeg worden gemaakt en is deze dus niet meer goed.

Zie ook dit artikel met meer informatie over vrije velden.

Template

Een voorbeeld (Excel) per type kun je onderaan deze pagina downloaden per type.

Zie ook: Importeren algemeen