Algemene informatie over portalen (voor cursisten, klanten en instructeurs)

Gewijzigd op Mon, 08 Apr 2024 om 12:07 PM

Algemeen

Alle portalen zijn (als je toegang hebt) zo eenvoudig mogelijk opgezet zodat je snel je weg kunt vinden. Deze zijn beschikbaar voor cursisten, klanten en instructeurs. Deze portalen worden jou aangeboden als 'service' en afhankelijk van de rechten die jij hebt aangeboden van jouw opleider zie je enkele zaken juist wel of niet. Hierop heeft Planaday geen invloed.

Mocht je iets missen, mail dan naar jouw opleider.

Inloggen

Als je toegang hebt tot een portal, dan krijg je een scherm met login en wachtwoord te zien. Vul voor toegang je e-mailadres (of login) in en je wachtwoord. Klik vervolgens op 'inloggen'. Deze gegevens heb je via E-mail ontvangen. Je kunt optioneel ook je wachtwoord zelf wijzigen.

Jouw opleider kan een account opnieuw activeren. Je kunt ook opnieuw je wachtwoord instellen. Zie ook hier voor meer uitleg.

Er zijn momenteel de volgende portalen

Let op: Dit is afhankelijk van de rol die je hebt gekregen van jouw opleider

PWA, dus als APP gebruiken op jouw mobiele device

In enkele diversen gevallen is dit mogelijk. Dit is afhankelijk van jouw browser (programma welke je gebruikt om internet te bezoeken) en device (denk aan iPhone', 'Windows Desktop', of bijv 'Safari op IOS'.

Hieronder een matrix waarin wordt getoond waarbij PWA wel of niet niet mogelijk is.

PWA, dus als APP gebruiken op jouw computer

Ga met de geschikte browser naar het juiste portal adres (de url). Als je browser PWA ondersteunt, dan krijg je het volgende te zien:

Klik op dat icoontje en je krijgt de uitnodiging om de webapplicatie als een Applicatie te tonen en te starten op jouw computer.. Klik op 'ja' of 'allow'.

De applicatie is nu beschikbaar als programma of als bookmark te bereiken op jouw computer.

Bevestig wel jouw voorkeur:

Op welke devices kun je PWA, dus als APP gebruiken

Matrix met mogelijkheden waarbij je PWA kunt toevoegen:

• Chrome voor Windows
  • Chrome voor Mac
  • Chrome voor Android
  • Firefox voor Android
  • Safari voor Mac

PWA op IOS

1. Ga eerst naar de website (jouw portal) met Chrome of Safari
  2. Tik rechtsboven ( onderin) in adresboek op Delen
  3. Bevestig of bewerk de websitegegevens en tik op Toevoegen

Tips:

• Als PWA beschikbaar is, wordt de app geopend met de snelkoppeling.
  • Als PWA niet beschikbaar is, wordt de snelkoppeling geopend in je standaardbrowser.

Verwijderen van startscherm

1. Ga op je iPhone of iPad naar het startscherm.
  2. Zoek de snelkoppeling die je wilt verwijderen.
  3. Tik op de snelkoppeling en houd vast.
  4. Tik op Bookmark verwijderen.
Tip: Nadat je een snelkoppeling hebt verwijderd, heb je geen toegang meer tot dezelfde extra functionaliteit en kan de website anders werken. Je kunt teruggaan naar de website om deze opnieuw toe te voegen als je het vorige gedrag wilt herstellen.

Zie voor meer informatie: hier.

De pagina als bookmark in je browser zetten in de meeste browsers

Voorbeeld iPhone en Safari

Voorbeeld: hoe dit werkt voor een iPhone.

Afbeelding: voorbeeld; Safari op ios, dan knop gebruiken. Zie ook screenshot

De pagina als bookmark in je browser zetten zoals Firefox, Safari, Chrome etc

• Zorg dat de betreffende pagina open staat in je browser.
  1. Open de Chrome-app
  2. Ga naar een site die in de toekomst opnieuw wil bezoeken
  3. Tik op Meer .... > Bookmark *

Bookmark openen

1. Open de Chrome-app op je iPhone of iPad
  2. Tip op Meer ... > Bookmarks *
  3. Zoek een boekmark en tik erop
    1. Als je de gewenste bookmark niet kunt vinden, bevindt deze zich mogelijk in een andere map. Als je van mag wilt veranderen, tik je lnksboven op Terug < . Tip op de map met de gewenste bookmark.