Wachtwoord herstellen of wijzigen als cursist in cursistenportaal

Gewijzigd op Thu, 07 Dec 2023 om 10:34 AM

In het cursistenportaal kun je je eigen wachtwoord wijzigen. Wat je ziet in de portaal is voor iedere gebruiker anders. Echter de procedure om het wachtwoord te wijzigen is hetzelfde.

De reden kan zijn dat je je wachtwoord kwijt bent of omdat je deze wil wijzigen.

Onderneem deze stappen om wachtwoord te wijzigen

1. Ga naar het portaal, het juiste adres (url of link) krijg je van je opleider of heb je per e-mail ontvangen
  2. Klik op Ik ben mijn wachtwoord vergeten (ook als je enkel deze wil wijzigen)
  3. Vul het e-mailadres in waarmee je bekend staat in het systeem (zie 'e-mailadres invullen' hieronder)
  4. Klik op Reset wachtwoord
  5. Indien dit e-mailadres bekend is wordt er een Email gestuurd naar dat e-mailadres (kijk eventueel ook in je spamfolder)
    1. Je krijgt geen foutmelding als je niet bekend bent, vraag dit dan op bij je eigen opleider!
  6. Klik op de link die in de e-mail staat
  7. Er wordt een pagina geopend in je browser
  8. Vul 2x hetzelfde gewenste wachtwoord in
  9. En klik op stel wachtwoord in
  10. Je krijgt melding. Als deze goed was kun je direct inloggen met je e-mailadres en het zojuist ingestelde wachtwoord
  11. Is de melding niet juist, dan opnieuw deze hele procedure volgen

Wachtwoord token / reset | let op

Iedere keer als je een wachtwoord reset aanvraagt wordt er ook een nieuwe token gemaakt. Dus als je 2x achter elkaar klikt op 'reset wachtwoord' en je had je e-mailadres opgegeven, dan zal enkel de laatste reset-token gelden.

Dit is vanwege veiligheid. Mocht je dus vaker een reset hebben gedaan, zal enkel de laatste gelden!

Email wordt verstuurd via de mail-provider van jouw opleider. Planaday (de software-leverancier) heeft GEEN invloed over de snelheid dat jouw mail wordt afgeleverd. Doorgaans wordt dit gemaild binnen enkele minuten.