Layout, look & feel en kleuren aanpassen van de portalen

Gewijzigd op Thu, 07 Dec 2023 om 10:30 AM

De portalen hebben standaard pirmare en secudaire kleuren. Deze kunnen aangepast worden.

Maar ook het logo, de achtergronden en andere onderdelen kunnen naar eigen behoefte aangepast worden. De layout verdeling of het verplaatsen van onderdelen is niet mogelijk!

Standaard kleuren & lay-out voor portalen

De portalen hebben standaard kleuren. Deze kunnen aangepast worden.

Ga hiervoor naar 'beheer > portalen > look & feel (v2). En kies per tabblad wat je wil aanpassen.

De volgende zaken kunnen aangepast worden:

• Talen
  • Labels
  • Thema (zoals logo, achtergrond (bij inloggen))
    • En enkele basiskleuren
  • En enkele teksten die per taal die actief is overschrijfbaar zijn.
  1. Je kunt de het logo en het achtergrond aanpassen van het loginscherm
  2. Je kunt de kleuren in de portalen (na het inloggen) aanpassen

In dit voorbeeld is background en logo aangepast in het loginscherm

De kleuren zijn aangepast van een aantal onderdelen na het inloggen als klant

Verder is het oprecht zelf uitproberen en testen totdat je het resultaat hebt welke je wil hebben.

Tip: Wil je de standaard kleuren terug? Achter iedere omschrijving zie je de standaard waarde staan. Neem deze over en sla alles op. Alles is weer als vanouds.

Waar aanpassen

De kleuren die aangepast kunnen worden staan in beheer

• Ga naar beheer
  • Kies voor instellingen
  • Kies voor 'portalen' bij 'Look & feel'

Indeling aanpassen Look & Feel

Er zijn meerdere onderdelen die je apart kunt configureren en ook apart moet opslaan.

De onderdelen die je apart kunt opslaan zijn:

• Logo (op inlogscherm)
  • Achtergrond (op inlogscherm) linkerzijde
  • En alle kleuren die je zelf kunt bepalen

Kleuren aanpassen

Per onderdeel kun je de kleuren kiezen. Klik bijvoorbeeld op het kleurenicoontje bij 'Hoofdscherm achtergrondkleur' om een kleur te bepalen. Zodra je alle kleuren hebt bepaald klik je op 'Opslaan'.

Resultaat bekijken

Let op: Uiteraard moet je eerst ingelogd zijn!

Om te bekijken wat het resultaat is, moet de cache leeg zijn! Dit kun je bereiken door CTRL ingedrukt te houden en de pagina te refreshen. Of CTRL-F5 tegelijkertijd in te typen. Het beste kun je eerst uitloggen en weer inloggen om zeker te weten dat alles opnieuw ingeladen wordt.

Support of hulp

Vanuit Planaday wordt er enkel hulp geleverd indien iets functioneels niet werkt (bijvoorbeeld "ik pas een kleur aan en het werkt echt niet, ook niet als ik 'hard-refresh' doe') . Het resetten van kleuren wordt niet door ons gedaan en ook niet op verzoek (achter iedere omschrijving staat de originele standaard kleur). Ons advies is ook om subtiele wijzigingen door te voeren en iedere keer te kijken of dit het beoogde resultaat geeft.