Hoe kan ik cursisten of klanten impersonaten of zien wat zij zien?

Gewijzigd op Tue, 19 Dec 2023 om 11:39 AM

Indien een cursist, contactpersoon of een instructeur toegang heeft tot een portaal zoals een klantenportaal, cursistenportaal of een instructeurportaal kunnen zij inloggen en kunnen zij een aantal zaken zien en organiseren.

Soms kan het zijn dat jij als opleider ook wil zien wat zij zien. Dat is mogelijk met 'impersonaten'.

Voorwaarden

• Er moet tenminste één portaal moet actief zijn zie hier
  • Er moeten personen toegang hebben tot een portaal zie hier
  • Als opleider (medewerker) moet je 'superadmin' rechten hebben

Hoe impersonaten

• Ga naar de url van het portaal. De link vind je op de loginpagina van jouw Planaday omgeving of wijzig de url.
    • Is jouw omgeving https://[klantomgeving].planaday.nl, dan is de url van het portaal https://[klantomgeving].planaday.app (zie eerste screenshot onderin)
  • Log daar in als 'jezelf' met de logingegevens waarmee je ook inlogt op Planaday zelf
  • Je ziet de rollen en mensen als wie je kunt inloggen. Zie je dat niet, dan heb je deze rechten niet en moet je deze laten aanpassen door je collega die deze rol wel heeft
  • Klik op de button naast diegene als wie je wil inloggen (2de screenshot)

Afbeelding: Loginscherm van het portaal

Afbeelding: Beginscherm van iedere persoon die je kunt impersonaten