Ieder account binnen Planaday kan inloggen met login en wachtwoord. Weet je het wachtwoord niet meer, dan kun je een procedure starten met het wijzigen van je wachtwoord. Zie ook dit artikel

Account veiliger maken

Inloggen gaat standaard met inlog en wachtwoord. Maar je kunt je account veiliger maken door 2FA te gebruiken.

Er zijn dan 2 stappen nodig om toegang tot je account en Planaday te krijgen.

Zelfs als kwaadwillige je inlog en wachtwoord weten kunnen zij nog niet inloggen, omdat zij toegang tot jouw email nodig hebben.

Hoe 2FA werkt in Planaday

Zodra je wil inloggen kom je op het inlogscherm. Hier geef je je login en wachtwoord op.

Vervolgens wordt er een mail gestuurd naar het e-mailadres waaraan jouw account is gekoppeld. In deze mail staat de code welke je vervolgens moet ingeven. Deze code vul je in en hiermee heb je met 2FA ingelogd.

In het kort:

• Ga naar jouw Planaday omgeving
  • Vul inlog en wachtwoord in
  • Klik op inloggen
  • Vul de code uit je mail die je hebt ontvangen in
  • Klik op 'controleer code
  • Je bent nu ingelogd

2FA instellen werkwijze bij medewerker

• Ga naar de medewerker waarvoor je 2FA wil instellen
  • Kies voor 'bewerken'
  • Klik op tabblad 'Planaday inloggen'
  • Kies voor 'ja' bij 2FA actief'
  • Maak keuze voor 'Email' of 'SMS'
    • SMS moet wel actief worden gemaakt door Planaday zelf (maak hiervoor een ticket aan)
  • Klik op 'opslaan'

De medewerker moet en kan nu enkel inloggen met 2FA