Zodra de aanvraag voor de API is voltooid (zie stap) kan de API worden geactiveerd in Planaday zelf.

Let op: API-keys kunnen enkel worden aangemaakt door medewerkers met de rol 'superadmin'.

1. Login op je eigen Planaday omgeving
  2. Kies voor beheer
  3. Kies voor tabblad algemeen
  4. Kijk bij Publieke pagina's, API & Portals
  5. Klik op API sleutels

Als de API nog niet aangevraagd is door ons, dan is de link 'API sleutels' nog niet beschikbaar. Vraag deze dan alsnog eerst aan, zie hier

API sleutel aanmaken

Let op: API-keys kunnen enkel worden aangemaakt door medewerkers met de rol 'superadmin'.

Op het API sleutel overzicht scherm zie je een overzicht van je reeds gemaakte sleutels, maar kun je ook sleutel toevoegen.

In het overzicht kan je sleutel kopiëren naar je klembord, de omschrijving aanpassen of verwijderen.

Klik op toevoegen om een nieuwe sleutel aan te maken.

Planaday genereert een unieke sleutel voor je die je kan gebruiken in je applicaties.

In onze apidocs-handleiding (https://apidocs.planaday.nl) noemen we deze key de X-Api-Key.

Vul bij code een korte omschrijving in voor de key. Deze zullen we tonen in de logging van de API.

Bij omschrijving kan je een wat langere omschrijving invullen.

Klik hierna op 'opslaan'. Je API sleutel is nu bruikbaar.