Wat is een API

Gewijzigd op Wed, 03 Jan 2018 om 08:16 PM

Een API staat voor Application Protocol Interface

Met een API kun je vanaf een andere locatie (bijvoorbeeld je bedrijfswebsite) data ophalen vanuit je eigen Planaday omgeving.

Maar ook data toevoegen aan je Planaday omgeving, denk bijv aan het inplannen van cursisten (opties).

Let op: om de API te gebruiken moet je enige programmeer-kennis hebben of deze inhuren. Planaday kan hierbij niet helpen.

Wil je de API gebruiken, dan moet deze eerst worden geactiveerd.

Zie ook onze stappenplan om de API aan te vragen en te activeren.

Wil je eenvoudig cursussen op je website tonen, dan kan dit ook via webinschrijvingen

Bekijk hier de handleiding voor webinschrijvingen.