Cursus zichtbaar via API, ja nee of gelimiteerd

Gewijzigd op Mon, 08 Feb 2021 om 07:48 PM

Iedere cursus heeft 3 opties om zichtbaar te zijn in de publieke API.

De opties zijn:

1. Ja
  2. Nee
  3. Gelimiteerd

Standaard zichtbaarheid

Standaard kun je iedere cursus die je inplant zichtbaar maken of niet. Dat stel je in via 'beheer -> instellingen -> publieke API'. Hier geef je aan (ja) of deze voortaan direct zichtbaar is of (nee) niet.

Zie hieronder de instellingen:

Cursus gelimiteerd tonen

Indien je één of meerdere cursussen wil tonen per API-key, dan is dat ook mogelijk.

De voordelen zitten in het feit dat je een bepaalde partij een bepaalde api-key kan geven. Vervolgens kan die partij enkel met die api-key bepaalde cursussen zien welke jij hebt gekoppeld.

Dit zijn de voorwaarden:

• Cursus moet zijn ingepland
  • De locaties moeten zijn ingepland
  • De cursus moet een datum hebben
  • Er moet tenminste één API-key zijn

Let op: indien een cursus bij 'Publieke API' op 'ja' staat, dan is deze altijd op te halen via de API.

Indien een cursus op 'nee' staat, dan is deze niet zichtbaar in de API en dus ook niet boekbaar.

Je kunt ook kiezen om de cursus op 'gelimiteerd' te zetten.

Als je kiest 'gelimititeerd' kun je één of meerdere API-sleutels/keys selecteren. Na het opslaan is de betreffende cursus enkel zichtbaar voor die betreffende API-key/sleutel.

Cursus op gelimiteerd zetten

• Kies de cursus
  • Bewerk de cursus
  • Kies voor 'gelimiteerd' bij 'Publieke API'
  • Kies voor 'opslaan'
  • Kies vervolgens voor 'Publieke API's' rechtsonder
  • Kies voor 'Publieke API koppelen' (linksboven)
  • Selecteer teminste één API-key
  • Kies voor opslaan.

De betreffende (ingeplande) cursus is nu enkel beschikbaar voor deze API-key. Wat ook vaak gebeurd is dat men de cursus op 'gesloten' zet zodat deze ook in de portalen niet zichtbaar is voor alle klanten.