Koppel Traintool aan Planaday

Gewijzigd op Fri, 01 Oct 2021 om 10:58 AM

Beschikbaar vanaf versie 2.41.5, zie releasekalender

Hier wordt beschreven hoe je Traintool koppelt aan Planaday.

Met deze koppeling kun je een cursus in Planaday voorzien van Elearning (dagdeel soort). Vervolgens kun je een cursus of training van Traintool koppelen aan dat dagdeel. Als dat gekoppeld is, kun je voor iedere cursist die je inplant voor die cursus meteen de registratie organiseren. De cursist ontvangt dan mail via Planaday zonder login of wachtwoord, maar met een unieke url/link die de cursist redirect (doorstuurd) naar Traintool. De cursist hoeft dan niet meer in te loggen.

Als de cursist zich heeft ingeschreven en de E-learning heeft gevolgd, dan kunnen die resultaten worden opgehaald en deze worden verwerkt in Planaday.

Voorwaarden

• Zorg voor een omgeving bij Traintool (link)
  • Zorg voor de juiste API-sleutels bij Traintool
  • Zorg dat de module 'e-learning Traintool' actief is in Planaday

API-sleutels

De Consumer-key en de Shared secret zijn op te halen bij Traintool. Ga hiervoor naar Traintool en kies voor account. Bij 'algemeen' vind je deze onderin.

De API-sleutels kun je ophalen in Traintool

Instellen in Planaday

Afbeelding 1, kies voor deze module (optioneel)

• Kies eerst voor 'beheer' in het linker menu en vervolgens voor 'Traintool' bij 'E-learning'. Zie je deze link nog niet, dan is deze nog niet geactiveerd op jouw omgeving.
  • Neem de Consumer key, Shared secret over
  • Vul de url van Traintool omgeving in
  • Vul 'terugkeer website' in (jouw website of bepaalde pagina op jouw website)
  • Kies of je de resultaten wil ontvangen vanuit Traintool naar Planaday (Webhook)
  • Test hierna de connectie door te klikken op 'TEST'.

Afbeelding: Resultaat van de test voor connectie is in orde

Als de test goed is afgelopen is de connectie en koppeling gerealiseerd. Ga verder naar de volgende stap.

Cursussen aanmaken in Traintool

In jouw Traintool omgeving moet tenminste één cursus aanwezig zijn. Is deze er niet, dan kun je zelf een ID en een omschrijving invullen.

Communicatie maken / aanpassen

Standaard voorziet Planaday van communicatie voor E-learning. Deze vind je hier: 'beheer > communicatie > sjablonen : 'Cursus' met een titel zoals 'Registratie e-learning'. Deze standaard sjablonen zijn voorzien van een login en en wachtwoord. Deze worden bij Traintool niet gebruikt, daarom is het aan te raden dat deze ook niet gecommuniceerd worden.

Werkwijze stap 1

• Ga naar 'beheer > communicatie > sjablonen'
  • Maak een copie van 'Registratie e-Learning'
  • Pas de tekst aan in de nieuwe
    • Titel: Aanmelding registratie Elearning Traintool
    • Tekst (zie hieronder suggestie)

Maak een copie van bestaande

Voorbeeld tekst

Geachte $cb_cp_naam$,

Bij deze sturen wij uw de inlog gegevens van de e-Learning module van de cursus $cr_naam$.

Gegevens

Website: $e_link$

Je kan met deze e-Learning starten vanaf $e_startdatum$.

--
Met vriendelijke groet,
$eb_naam$
$m_naam$
$m_email$
$m_telefoon$

Werkwijze stap 2

Ga vervolgens naar het cursussjabloon waarvoor je een Traintool gaat implementeren en onderneem de volgende stappen

• Ga naar het cursussjabloon
  • Bewerk deze
  • Kies bij tabblad 'Emails' het zojuist aangemaakte communicatiesjabloon bij 'Bij inschrijven' in de sectie 'eLearning acties'
  • Sla deze op!

Kies jouw communicatiesjabloon bij Elearning in het cursussjabloon

Volgende stappen

"Stap 2: Cursus of cursussjabloon voorzien van e-learning"