Cursusoverzicht tonen op eigen website

Gewijzigd op Tue, 18 Jun 2019 om 04:03 PM

Voordat een cursus getoond kan worden op 'webinschrijvingen' en dus op eigen website, moet deze wel 'actief' zijn en moeten de cursus (de dagdelen) in de toekomst liggen. Daarnaast moet bij de betreffende cursus aangegeven zijn dat deze 'beschikbaar voor openbare website' is. Zie ook screenshot.

Alle cursussen

Het tonen van een overzicht van cursussen is eenvoudig te doen met een iframe. Kopieer de url vanuit beheer (bijv. https://{planadayurl}/publiek/cursusoverzicht/1) bij 'webinschrijvingen' en plaats deze op eigen website. Zodra dat is gebeurd wordt er op die betreffende pagina alle cursussen getoond die in de toekomst liggen.

Één soort cursus

Als je 1 soort cursus(sjabloon) (bijvoorbeeld alle bhv-opleidingen) wil tonen op een pagina, dan is dat ook mogelijk. Breid de url uit met de cijfer van cursussjabloon. Bijvoorbeeld https://{planadayurl}/publiek/cursusoverzicht/1. Het nummer van cursussjabloon vind je terug bij cursussjablonen 1).

1) Instructie:

1. Ga naar cursussjablonen.
  2. Kies het sjabloon waarvan je het nummer wil weten (klik op oogje).
  3. Kijk bij de url (zie screenshot) welk nummer het is

Iframe

In je eigen omgeving bij 'beheer' kun je de iframe eenvoudig kopieren en plaatsen in je eigen website. De juiste iframe-code kun je vinden bij 'beheer -> webinschrijvingen' bij het onderdeel 'Overzicht in eigen website via iframe'.