Voorkeur zichtbaarheid cursus bij inplannen

Gewijzigd op Wed, 07 Jul 2021 om 01:46 PM

Enkele zaken kun je voordat je een cursus inplant ingeven (voorkeur) qua zichtbaarheid.

Via "Beheer > Instellingen" kies je het juiste onderdeel bij 'Publieke pagina's, API & Portals'.

Denk hierbij aan of cursus zichtbaar moet zijn in klantenportaal, cursistenportaal, via de API of webinschrijvingen.

Deze kun je vooraf ingeven bij de betreffende onderdelen. Let op: deze moeten wel actief zijn voor jouw omgeving.

Figuur 1, zichtbaarheid cursus na het inplannen.

Klantenportaal

Wil je dat de door jou ingeplande cursus standaard wel of niet zichtbaar is in klantenportaal, ga dan naar 'beheer -> klantenportaal' en kies bij Nieuwe cursus zichtbaar jouw voorkeur. Vanaf dit moment is iedere nieuwe ingeplande cursus wel of niet zichtbaar in dit portaal.

Cursistenportaal

Wil je dat de door jou ingeplande cursus standaard wel of niet zichtbaar is in cursistenportaal, ga dan naar 'beheer -> cursistenportaal' en kies bij Nieuwe cursus zichtbaar jouw voorkeur. Vanaf dit moment is iedere nieuwe ingeplande cursus wel of niet zichtbaar in dit portaal.

API

Wil je dat de door jou ingeplande cursus standaard wel of niet zichtbaar is via de API, ga dan naar 'beheer -> publieke APIO' en kies bij Nieuwe cursus zichtbaar jouw voorkeur. Vanaf dit moment is iedere nieuwe ingeplande cursus wel of niet zichtbaar via de API.

Webinschrijvingen

Wil je dat de door jou ingeplande cursus standaard wel of niet zichtbaar is via webinschrijvingen, ga dan naar 'beheer -> klantenportaal' en kies bij Nieuwe cursus zichtbaar jouw voorkeur. Vanaf dit moment is iedere nieuwe ingeplande cursus wel of niet zichtbaar via webinschrijvingen.