Je kunt je cursusaanbod koppelen met EDU-DEX (link).

Wat kun je ermee?

Het cursusaanbod wat jij hebt op Planaday kun je direct via EDU-DEX op diversen platformen laten publiceren. Niet meer overtypen!

Let op: Voor publicatie heb je wèl afspraken nodig met de verschillende platformen. Meer informatie hierover op de website van EDU-DEX onder het kopje Externe Koppelingen.

Voorwaarden en mogelijkheden

Per cursussjabloon kun je aangeven of deze opleidingen/cursussen in de feed van EDU-DEX moeten komen. Als dit 'ja' is, kun je per cursus (dus ingeplande cursus met datum, locatie etc) alsnog aangeven dat deze NIET zichtbaar moet zijn.

Let op: als een cursussjabloon op 'nee' staat zal niet één cursus van die cursussjabloon in EDU-DEX komen.

Benodigdheden:

• Je hebt hiervoor een omgeving nodig bij Planaday
  • Je bent of wordt deelnemer aan EDU-DEX (link).
  • Edudex editor (Emailadres of wat je zelf bedenkt)
  • Edudex orgUnitId (krijg je van EDU-DEX )

Stappenplan:

1. Maak een omgeving aan bij EDU-DEX
  2. Vraag om de Edudex orgUnitiD bij EDU-DEX
  3. Activeer EDU-DEX door een ticket in te dienen via support
  4. Als deze actief is, kun je de volgende stappen ondernemen:
  5. Ga naar beheer > instellingen > koppelingen > edudex
  6. Kies bij koppelen voor EDU-DEX voor ja
  7. Geef bij Standaard voor cursussjabloon  aan dat je deze aan wil zetten, dus ja
  8. Vul Edudex editor in wat bij editor-field in EduDex feed staat
  9. Vul Edudex orgUnitId in wat in EDU-DEX staat
  10. Klik op opslaan

Vervolgstappen:

- Geef de url-feed van Planaday door aan EDU-DEX

1 keer per dag wordt al het cursusaanbod opgehaald door EDUDEX.

Extra bij cursussjablonen

Indien EDU-DEX is geactiveerd is er een extra tabblad bij cursussjablonen.

Hier zijn extra instellingen te configureren voor de informatie die EDU-DEX nodig heeft.

Extra informatie

Alle informatie van iedere ingeplande cursus wordt opgehaald vanuit een cursussjabloon. Denk hierbij aan het volgende:

• Edudex omschrijvingen
  • Edudex toelatingseisen

Alle velden, waardes etc worden 'live' opgehaald vanuit de Edudex omgeving.

Meer informatie vind je hier op de website van Edudex.