Koppelen met Springest

Gewijzigd op Thu, 23 Jun 2022 om 10:24 AM

Je kunt je cursusaanbod koppelen met Springest (link).

Wat kun je ermee?

Het cursusaanbod wat jij hebt op Planaday kun je direct op Springest laten plaatsen. Zonder dubbel werk!

Benodigdheden:

• Je hebt hiervoor een omgeving nodig bij Planaday
  • Je hebt een omgeving bij Springest (link).
  • Een conversie API-key van Springest

Stappenplan:

1. Vraag een API-key aan bij springest
  2. Stuur hiervoor een mail naar datasupport@springest.com.
    1. Geef aan dat deze bedoeld is voor om Planaday en Springest te koppelen. Dit is een conversion API-key
    2. Geef aan bij Springest dat deze nodig is om boekingen in Planaday te kunnen ontvangen en hiervoor de conversions API-key van Springest nodig is
    3. Geef de url van de XML door aan Springest
  3. Ga naar beheer in Planaday
  4. Kies voor springest bij koppelingen
  5. Kies bij koppelen voor ja
  6. Vul de API-key van springest in bij API-key
  7. Geef bij Cursus feed aan dat je deze aan wil zetten, dus ja
  8. Klik op opslaan

Na enige tijd zullen de cursussen die in planaday staan ook op Springest verschijnen.

Voorbeeld mail naar Springest

De volgende mail zou je kunnen gebruiken:

Beste Springest / datasupport,

Graag willen wij een koppeling realiseren tussen onze Planaday omgeving en Springest.
Middels de volgende url kunnen jullie de cursusdata ophalen:

https://xxx.planaday.nl/feeds/springest?auth=xxx

Graag ontvangen wij ook een conversion API-Key welke gebruikt kan worden voor boekingen van cursisten vanuit Springest naar Planaday. Deze API-key zullen wij zelf in de Planaday plaatsen zodat de boekingen ook in Planaday komen welke wij kunnen behandelen.

Met vriendelijke groet,

Jouw naam
Jouw organisatie

Letop: de cursussen die op springest: nee staan ingesteld in planaday zullen NIET verschijnen bij Springest.