Bedrijven importeren

Gewijzigd op Thu, 01 Dec 2022 om 03:28 PM

Let op: Vanaf versie 202212.0.0 (1 dec 2022) is enkel importeren mogelijk met CSV, dus niet meer via Excel

De eerste rij is een zogenoemde header. Deze moet je intact laten, omdat hiermee alle velden herkend worden die je kunt gebruiken.

Het is belangrijk dat je minimaal de volgende verplichte velden gevuld hebt:

• naam
  • straat
  • postcode
  • huisnummer
  • plaats
  • telefoonnummer_1
  • emailadres
  • actief (moet leeg, 1 of 0 zijn)
  • land (laat maar leeg indien het Nederland is)

Vrije velden

Vrije velden kunnen ook worden geïmporteerd, door er "e:" voor te plaatsen. Voorbeeld: ‘ehbo nummer’ zet je in je csv-document in de kolom ‘e:ehbo_nummer’. Hiermee herkent Planaday de data. Deze velden moeten ook aanwezig zijn in Planaday bij bedrijven.

Zie ook dit artikel

Template

Een voorbeeld (template) kun je onderaan deze pagina downloaden.
De kolommen die vet gedrukt zijn, zijn verplicht. De rest is optioneel.

Letop:

• Het veld ‘bedrijfs_code’ wordt automatisch gevuld als je deze leeg laat. Je kunt dit veld gebruiken voor het koppelen van medewerkers aan een bedrijf.
  • Een telefoonnummer kan uitsluitend bestaan uit 10 cijfers.

Zie ook: Importeren algemeen