Meerdere cursisten tegelijk inplannen op cursus

Gewijzigd op Sun, 17 Sep 2023 om 03:41 PM

Het inplannen van cursisten op een cursus kan ook per stuk. Hoe dat moet lees je hier

Voor één bedrijf meerdere cursist inplannen

Mocht je een cursus hebben en je wil voor 1 bedrijf meerdere cursisten inplannen, dan is dat mogelijk.

Let op: indien cursus gesloten (in company) is, dan kun je enkel voor dat bedrijf cursisten inplannen.

Voorwaarden

• Een volledig ingeplande cursus
  • Alle dagdelen zijn ingepland met instructeur en locatie
  • Tenminste één bedrijf met cursisten
  • Het limiet van cursus mag niet worden overschreden

Stappenplan

1. Ga naar de betreffende cursus (dus niet bewerken, maar bekijken)
  2. Kies voor actiebutton: groep inplannen
  3. Kies vervolgens bij '... of kies zelf een bedrijf' het bedrijf
  4. Vink vervolgens de cursist aan
  5. Klik op 'volgende stap'
  6. In de laatste stap kies je voor 'bevestig boeking'

Let op: als je veel cursisten inplant, dan kan de pagina langer doen totdat deze een melding geeft. Er worden namelijk direct enkele acties uitgevoerd.

De communicatie wordt klaargezet en deze staan klaar in de communicatie queue totdat je deze zelf verstuurd of als zij door het script automatisch worden verstuurd. Dit is afhankelijk van jouw instellingen.

Afbeelding: De tweede stap, vinken van de cursisten

Alternatieve manier

Je kunt ook vanuit 'cursisten' van gekozen bedrijf meerdere cursisten direct inplannen. Ga hiervoor naar 'cursisten' van gekozen bedrijf. Vink hier één of meerdere cursisten aan en klik op 'Bulk acties'.

En kies dan de vervolgstappen.

Stap 1:

Stap 2:

In bulk meerdere cursisten inplannen op cursus

Mocht je een cursus hebben en je wil voor voor meerdere bedrijven cursisten inplannen, dan is dat mogelijk met een bestand.

Voorwaarden

• Een volledig ingeplande cursus
  • Alle dagdelen zijn ingepland met instructeur en locatie
  • Tenminste één bedrijf met cursisten
  • Het limiet van cursus mag niet worden overschreden
  • Je moet een bestand hebben met de cursisten-id's of namen
  • Indien cursus gesloten, dan moeten de cursisten wel onderdeel van dat gekoppelde bedrijf zijn

Voorbereiding (bestand)

Het bestand moet de volgende headers hebben (pas deze volgorde NIET aan)

• cursist_id
  • voornaam
  • achternaam
  • emailadres
  • geboortedatum

Hierin heb je de keuze om of enkel cursist_id in te vullen, dan is de rest niet verplicht. Want zo'n ID is uniek.

Kies je om namen in te voeren dan wordt er gezocht op basis van die gegevens en iedere detail die je extra meld zal betere resultaten opleveren. Mochten er meerdere 'Jan Jansen' zijn, zal het script deze niet accepteren. Vul dan bijvoorbeeld een e-mailadres erbij in!

Het bestand kun je als Excel (xlsx) of als csv (csv) aanbieden. Onderin vind je een voorbeeld welke je kunt downloaden en gebruiken.

Tip: Je kunt ID's van cursisten vinden via een export. Zie onderin dit artikel.

Stappenplan

1. Ga naar de betreffende cursus (dus niet bewerken, maar bekijken)
  2. Kies voor actiebutton: groep inplannen
  3. Kies vervolgens voor 'bestand uploaden'
  4. Klik op het balkje en kies lokaal op jouw computer het bestand welke je hebt gemaakt
  5. Klik op 'volgende stap'
  6. Er wordt op het scherm direct aangegeven welke gevonden zijn
  7. In de laatste stap kies je voor 'bevestig boeking'

Let op: als je veel cursisten inplant, dan kan de pagina langer doen totdat deze een melding geeft. Er worden namelijk direct enkele acties uitgevoerd.

De communicatie wordt klaargezet en deze staan klaar in de communicatie-queue totdat je deze zelf verstuurd of als zij door het script automatisch worden verstuurd. Dit is afhankelijk van jouw instellingen.

Bij foutmelding

Mocht je melding krijgen in het rood dat er enkele cursisten niet gevonden zijn, dan kun je deze downloaden. De reden dat er iets niet goed ging is beschreven in dit bestand. Corrigeer deze en upload deze alsnog.

Je kunt in de vervolgstappen zelf bepalen of je de gevonden cursisten alsnog wil inplannen.

Cursisten ID's vinden

Alle cursisten

Je kunt de cursisten ID's vinden door een export te maken. Ga hiervoor naar 'cursisten > zoeken' en kies voor 'download knopje' rechtsboven en kies voor "Cursisten overzicht (eenvoudig).

Cursisten van één bedrijf

Je kunt ook alle cursisten ID's van één bedrijf vinden bij het betreffende bedrijf. Kies voor bekijken en vervolgens voor het 'download-knop' rechtsboven en kies voor 'Cursisten eenvoudig ... '.