Inschrijflijst omzetten naar cursus

Gewijzigd op Sat, 19 Nov 2016 om 02:00 PM

Als jij vind dat er genoeg cursisten zijn voor de cursus (op basis van aantal cursisten die aanwezig zijn in een inschrijflijst), kun je een of meerdere cursisten selecteren en inplannen op een nieuwe cursus.

Tip: Als je cursisten op een bestaande (reeds ingeplande) cursus wil toevoegen/inplannen, dan verwijder je de cursist uit de inschrijflijst en plan je deze op de 'normale' manier in bij de betreffende cursus.

Klik hiervoor op actieknop 'Omzetten naar cursus'. Vervolgens kun je middels een wizard enkele stappen doorlopen.
  • Stap 1: 'Cursus gegevens', vul hier de naam van de cursus in of laat de suggestie van cursusnaam staan (dit is de naam die wordt ingevuld bij de te inplannen cursus).
  • Stap 2: 'Cursisten overzicht', kies hier 1 of meerdere cursisten die je wil inplannen voor de nieuw in te plannen cursus. Vink hiervoor de cursisten aan. Je kunt ook de vink bovenaan alle vinkjes gebruiken om alle cursisten te selecteren. Klik vervolgens op 'Verder'.
  • Stap 3: Zodra je op 'Verder' hebt geklikt krijg je nog een overzicht met wat je hebt gekozen. Als het goed is, klik je op 'Afronden'.
  • Stap 4: Na jouw bevestiging ben je in een ongeplande cursus. Deze moet je nu inplannen door per dagdeel de datum te selecteren inclusief de juiste locatie en optioneel een instructeur.

Letop: Als je hier besluit wat anders te doen, dan is je cursus nog niet helemaal ingepland. Je vind deze cursus dan terug bij 'Niet volledig ingepland' links in het menu bij 'Cursussen'.