Cursus (standaard) inplannen

Gewijzigd op Tue, 19 Sep 2023 om 04:16 PM

Volg de volgende stappen om een cursus in te plannen met inplannen

• Klik op ‘dashboard’ linksboven in Planaday of voor 'cursus inplannen via navigatie bij cursussen
    • Klik op ‘cursus inplannen’. (dat is een button)
  • Kies de opleiding die je wil inplannen, bijv. “bhv basis”. Klik hiervoor op ‘inplannen’.
  • Je komt nu op het scherm waar je diversen acties kunt ondernemen.
  • Kies voor inplannen naast de dag die nog niet ingepland is (onderin bij dagdelen). Dit is een gele button met de tekst “inplannen”.
  • Je komt nu in de kalender-gedeelte
    • Kies daaronder de datum of klik deze aan in de kalender
    • Kies of vul een begin- en eindtijd in.
  • Klik vervolgens op ‘Haal beschikbare locaties op’.
  • Vervolgens kun je links kiezen voor 1 of meerdere locaties
  • Zodra je de locatie kiest zie je of er al wat is ingedeeld
  • Klik als het goed is voor ‘opslaan’
  • Als je deze hebt opgeslagen sta je meteen in dat dagdeel van DIE cursus. Je zou meteen een de volgende zaken kunnen doen (voor dat dagdeel die je zojuist ingepland hebt):
  • In een geel blok wordt aangegeven wat er nog ontbreekt bij het inplannen van dit dagdeel. Volg alle instructies in dit gele gedeelte op.
  • Klik op het gedeelte wat je wil doen. Bijvoorbeeld een instructeur inplannen.

Tip: plan je cursus in via de planningwizard als je veel dagdelen hebt. Zie dit artikel.

Handig: Mocht je veel dagdelen hebben die nog een locatie en/of een instructeur nodig hebben (dus nog niet gepland). Gebruik dan de Bulk Editor voor de cursus. Je kunt dan in één keer de meeste dagdelen een locatie en/of instructeur 'geven' en je planning compleet maken. Zie ook deze handleiding