Gesloten cursus / incompany (enkel voor gekoppelde bedrijven)

Gewijzigd op Wed, 25 Jan 2023 om 03:00 PM

Handig om te weten: Iedere cursus die je inplant is standaard open, oftewel een open inschrijving. Dat betekend dat deze overal te zien is en voor iedere cursist of bedrijf beschikbaar is. Dit afhankelijk van wat je hebt ingesteld bij cursussjabloon.

Letop: een cursus kan enkel gesloten worden gemaakt als er nog geen cursisten zijn ingepland.

Zo zal de cursus standaard te zien zijn bij:

• webinschrijvingen
  • via de API
  • in planaday
  • in de klantenportaal

Als een cursus incompany is of enkel voor 1 of meerdere bedrijven is bedoeld, dan kun je zo'n cursus op gesloten zetten.

Het voordeel hiervan is dat deze niet meer zichtbaar is via webinschrijvingen, via de api en ook niet in de klantenportaal (voor andere bedrijven, wel voor het gekoppelde bedrijf).

Cursus gesloten / 'in company' maken

1. Ga naar betreffende cursus
  2. Kies voor cursus bewerken
  3. Klik op gesloten bij type cursus
  4. Klik op opslaan
  5. De cursus is nu gesloten of in company
  6. Klik nu op gekoppelde bedrijven bij secties
  7. Klik op button bedrijf koppelen en vul eventueel een opmerking toe
  8. Klik op opslaan
  9. Er is nu 1 bedrijf gekoppeld
  10. Herhaal vanaf stap 6 om nog een bedrijf te koppelen (dit kan onbeperkt!)

De cursus is nu gesloten. Daarnaast kunnen enkel cursisten van de gekoppelde bedrijven in worden geschreven.

Klantenportaal

In de klantenportaal zien nu enkel de gekoppelde bedrijven deze cursus.

Een contactpersoon of die klant kan nu ook cursisten inschrijven (deze komen als optie in Planaday)

Webinschrijvingen & API

Een gesloten cursus is NIET zichtbaar via webinschrijvingen of de API. Deze is enkel zichtbaar bij de gekoppelde bedrijven.