Iedere cursus die je inplant is standaard open, oftewel een open inschrijving. Dat betekend dat deze overal te zien is en voor iedere cursist of bedrijf beschikbaar is. 


Zo zal de cursus standaard te zien zijn bij:

  • webinschrijvingen
  • via de API
  • in planaday
  • in de klantenportaal

Als een cursus incompany is of enkel voor 1 of meerdere bedrijven is bedoeld, dan kun je zo'n cursus op gesloten zetten.

Het voordeel hiervan is dat deze niet meer zichtbaar is via webinschrijvingen, via de api en ook niet in de klantenportaal (voor andere bedrijven, wel voor het gekoppelde bedrijf).



Cursus gesloten maken

  1. Ga naar betreffende cursus
  2. Kies voor cursus bewerken
  3. Klik op gesloten bij type cursus
  4. Klik op opslaan
  5. De cursus is nu gesloten en dat zie je aan het label
  6. Klik nu op gekoppelde bedrijven bij secties
  7. Klik op button bedrijf koppelen en vul eventueel een opmerking toe
  8. Klik op opslaan
  9. Er is nu 1 bedrijf gekoppeld
  10. Herhaal vanaf stap 6 om nog een bedrijf te koppelen (dit kan onbeperkt!)


De cursus is nu gesloten. Daarnaast kunnen enkel cursisten van de gekoppelde bedrijven in worden geschreven.


Klantenportaal

In de klantenportaal zien nu enkel de gekoppelde bedrijven deze cursus. 

Een contactpersoon of die klant kan nu ook cursisten inschrijven (deze komen als optie in Planaday)


Webinschrijvingen & API

De gesloten cursus is NIET zichtbaar via webinschrijvingen of de API


Letop: een cursus kan enkel gesloten worden gemaakt als er geen cursisten zijn ingepland.