Dagdelen aanpassen / herplannen in cursus (bulk edit)

Gewijzigd op Sun, 17 Sep 2023 om 03:17 PM

Beschikbaar vanaf versie: 2.40.6
Wijziging in versie 2.41.3, zie releasekalender

In Planaday is het makkelijk om snel dagdelen aan te passen.

Dagdelen aanpassen

Ga hiervoor naar het dagdelen overzicht. Kies hiervoor in het rechter menu 'Secties' onder 'Dagdelen → Overzicht'.

Maak een selectie van de dagdelen die je wil aanpassen

• Selecteer alle dagdelen d.m.v. het vinkje naast 'Datum'
  • Selecteer enkele dagdelen d.m.v. het vinkje voor het dagdeel
  • Eventueel kun je nog een zoekterm in vullen bij 'filter' om de lijst te limiteren

Zodra je een of meerdere dagdelen hebt geselecteerd krijg je rechtsboven een knop 'Bulkacties'. Klik hierop. Je komt nu op het bulk edit scherm wat er ongeveer als volgt uitziet:

Op dit scherm kun je diverse aanpassingen doorvoeren op je selectie van dagdelen die je in het vorige scherm hebt gemaakt.

• Locatie
  • Instructeur
  • Start & eindtijd
  • Start datum van de lijst met dagdelen
  • Herplannen van datum met schema
  • Individuele aanpassingen aan waardes doen door erop te klikken (dit geldt voor datum, naam, van, tot, locatie en instructeur)

Waarschuwingen bij overboeking

Je krijgt indien er een overboeking is voor instructeur en/of locatie (wel of niet toegestaan) ook de reden te lezen. Deze reden wordt hierna voorzien van een code om het je te helpen begrijpen:

Zoiets als (v1/t0/n0/o0) = de regel waar het op uitvalt, v = voor, t = tussen, n = na en o = overlap..

Controleer aanpassingen

Als je je wijzigingen hebt gemaakt (vergeet niet ieder keer op 'toepassen' te klikken) kan je middels de 'Controleer aanpassingen' knop kijken of je nieuwe planningsschema mogelijk is.

Tip: Planaday zal weergeven als er problemen met de planning zijn. Ga me je muis over de 'grijze' velden om te kijken wat er mis is. Eventueel kan je door op het grijze veld te klikken nog een aanpassing aan alleen dat veld doen. Daarna is het altijd slim om nogmaals 'Controleer aanpassingen' te doen!

Als je tevreden bent met de planning klik je op 'Pas planning aan' om je wijzigingen echt door te voeren.