Cursus inplannen met planningwizard

Gewijzigd op Tue, 19 Sep 2023 om 04:20 PM

Kies voor nieuwe cursus inplannen vanuit Dasbhoard of kies voor inplannen vanuit het menu, zie ook screenshot

Stappen inplannen met wizard

1. Indien voor wizard is gekozen (in sommige gevallen is dit niet mogelijk) krijg je de keuze voor een startdatum. Vul deze in of selecteer deze
  2. Kies (vinkje voor de dag in linkerkolom) de dagen waarop dagdelen van deze cursus moet worden ingepland
  3. Kies vervolgens de tijd, locatie en instructeur per gekozen dag
  4. Ga naar volgende stap voor voorstelling planning

Na Maak voorstel planning komt er een voorstel op basis van de ingestelde vrije dagen, planning van locaties en instructeurs.

Bij veel dagdelen kan dit wat langer duren.

Planning controleren

Zodra de keuze is gemaakt om voorstel planning te maken, komt er een vervolgscherm waarin je alles kunt controleren.

Dagen, locaties of instructeurs waarin Planaday een conflict heeft geconstateerd zal worden aangegeven met een donkergrijs vlak.

Ieder onderdeel in Voorgestelde planning (stap 2) kan worden gewijzigd door te klikken op dat onderdeel.

Door te klikken op bijvoorbeeld de datum geeft je de mogelijkheid de datum van die regel aan te passen. Dit geldt voor:

• Datum
  • Naam dagdeel
  • Van
  • Tot
  • Locatie
  • Instructeur

Controleer aanpassingen

Zodra er een onderdeel gewijzigd (zoals een locatie of instructeur in het scherm) moet eerst worden gekozen voor Controleer aanpassingen zodat de gehele planning weer wordt gecontroleerd.

Deze controleert de gehele planning voor wat betreft locaties en instructeurs. Als er een conflict is, dan wordt dat getoond in een grijs vlak. Door met de muis hierop te staan (zonder te klikken) wordt het conflict beschreven in een Mouseover.

Klik op dat vlak om een andere instructeur of bijvoorbeeld een andere locatie te kiezen.

Kies hierna weer voor Controleer aanpassingen

Planning bevestigen

Zodra er geen conflicten meer zijn of indien je deze planning wil inplannen kies je voor Plan in. De cursus is nu met de planningwizard ingepland. Afhankelijk van jouw keuze is er meteen communicatie voor de instructeur aangemaakt. Tevens zijn taken gepland en de automatiseringen geplaatst. Alle details hiervan vind je in 'secties' bij de ingeplande cursus.

Kies voor Bekijk of bewerk ingepland cursus.

Let op: Indien je kiest voor inplannen, dan plan je de cursus per dagdeel in.  Zie hier voor volledige artikel.