Gevolgde opleiding importeren (in batch)

Gewijzigd op Tue, 29 Dec 2020 om 12:02 AM

Het is mogelijk om in batch gevolgde opleidingen in Planaday te plaatsen.

Deze mogelijkheid vind je in je eigen omgeving via: 'beheer -> importeren -> gevolgde opleidingen'.

Voor het importeren van gevolgde opleidingen voor cursisten moeten er een 4 tal handelingen worden gedaan.

Waar op te letten

• Alle cursisten moeten al in Planaday aanwezig zijn
  • Alle cursussjablonen moeten al aangemaakt zijn met daar waar nodig een herhaling ingesteld
  • Bij de cursussen waarvoor je een herhaling gaat genereren moet ook een communicatiesjabloon voor herhalingen zijn ingesteld.

Voorbereidingen

1. Export maken van cursussjablonen. Het id van het cursussjabloon moet gebruikt worden in het Cursussjabloon-id veld van het import bestand.
    1. Ga hiervoor naar 'beheer ->selfsupport -> 'gevolgde opleidingen'.
    2. Klik op 'Stap 1. Gene....' (zie voorbeeld hieronder)
    3. Bewaar dit bestand op je eigen computer
  2. Import bestand genereren. Hiervoor exporteren we alle bekende cursisten en vullen die aan met de invoervelden
    1. Ga hiervoor naar 'beheer ->selfsupport -> 'gevolgde opleidingen'.
    2. Klik op 'Stap 2. Gene....' (zie voorbeeld hieronder)
    3. Bewaar dit bestand op je eigen computer

Handmatige acties

Zet eerst alle gegevens om naar kolommen volgens onderstaande afbeelding:

1. Het bestand welke je opgeslagen hebt in stap 2 kun je aanvullen met benodigde informatie
  2. Vul voor iedere cursist die je ziet staan in één rij een cursussjabloon-id in
  3. Vul optioneel een omschrijving van de gevolgde opleiding in
  4. Vul bij 'gevolgd-op' een datum in
  5. Vul optioneel de andere kolommen aan

Let op:

Indien je bij kolom (herhaling-op) een herhalingdatum invult, zal er een gevolgde opleiding worden toegevoegd (als je deze importeert) en er tevens voor zorgen dat er een herhaling wordt gegenereerd als het hier tijd voor is.

Hiervoor moet het cursussjabloon(id) wel aanwezig zijn waarin de herhaling staat.

Hier let je op als je herhalingen automatisch wil laten genereren

• Alle cursisten moeten al in Planaday aanwezig zijn
  • Alle cursussjablonen moeten al aangemaakt zijn met daar waar nodig een herhaling ingesteld
  • Bij de cursussen waarvoor je een herhaling gaat genereren moet ook een communicatiesjabloon voor herhalingen zijn ingesteld.
  • Bij 'beheer -> herhalingen/vervolgopleidingen' stel je de juiste zaken in.