Communicatie in API-attributen

Gewijzigd op Thu, 08 Jul 2021 om 02:40 PM

De gebruikte velden van iedere API-attribuut zijn ook beschikbaar in diverse communicatie. Denk hierbij aan:

• Bevestigingen / communicatie
  • Certificaten
  • Presentielijsten

Waar beschikbaar

• Cursist inplannen

• Cursist uitplannen

• Cursist inplannen op e-learning

• Cursist uitplannen van e-learning

• Cursist afwezig melding

• Aanvraag omzetten naar boeking

• Aanvraag verwijderen

Hoe beschikbaar?

De API-attributen zijn te gebruiken zijn in communicatie en certificaten en presentielijsten. De velden zijn aanroepbaar met de volgende ‘tags/codes':

$cr_api_{label}_veld$
$cr_api_{label}_waarde$
$cr_api_{label}_btw$
$cr_api_{label}_omschrijving$

Dit geeft als voorbeeld met een API attribuut met de naam ‘taal’

$cr_api_taal_veld$ = 'NL'
$cr_api_taal_waarde$ = ''
$cr_api_taal_btw$ = ''
$cr_api_taal_omschrijving$ = 'Gekozen taal'

en met een API attribuut met de naam ‘opties’ waarbij meerdere waardes mogelijk zijn en die financieel zijn

$cr_api_opties_veld$ = 'Heftuck / EPT'
$cr_api_opties_waarde$ = '25 / 50'
$cr_api_opties_btw$ = '21'
$cr_api_opties_omschrijving$ = 'Gekozen opties'

De velden om te gebruiken

Deze is opgebouwd uit de volgende elementen met iedere keer een _ (underscore) er tussen:

• Onderdeel
    • Generiek = a
    • Cursus = c
    • Dagdeel = d
    • Cursist = c
  • 'attribute'
  • Naam (van attribuut)
  • Specificatie
    • label
    • omschrijving
    • waarde
    • btw

Als je het API-attribuut 'Zaterdag toeslag' hebt gemaakt op cursusniveau moet je de volgende code in je communicatie gebruiken als je wil aangeven of er wel of geen zaterdag toeslag wordt gebruikt:

$a_attribute_zaterdagtoeslag_label$

In dit bovenstaande geval wordt voor algemene onderdeel het label opgehaald van zaterdagtoeslag. Dus zal er afhankelijk van de gekozen optie 'Geen zaterdag' of 'Wel zaterdag' staan. Je kunt deze uitbreiden door

$a_attribute_zaterdagtoeslag_label$ en kosten hiervoor zijn: $a_attribute_zaterdagtoeslag_waarde$

waarbij de uitkomst wordt:

'Geen zaterdag en kosten hiervoor zijn: 0' of 'Wel zaterdag en kosten hiervoor zijn: 50'

Voorbeeld attribuut met 'Zaterdag toeslag'.

Tip: Klik bij een cursussjabloon op 'Communicatievelden' om een volledig overzicht te krijgen zover mogelijk van alle communicatievelden die beschikbaar zijn.

Handig: Wil je weten welk cursussjabloon jouw cursus 'bedient' en waar deze vandaan komt? Klik dan op 'cursussjabloon' rechtsonder in iedere ingeplande cursus.