Een communicatiesjabloon bevat een onderwerp, tekst voor de Email zelf en een bijlage. Standaard mailt Planaday een bericht met een tekst en enkele variabelen; zoals een naam, datum. Vervolgens wordt er een bijlage toegevoegd. Deze bijlage bevat in principe alle details van cursus, de deelnemers, data etc.


Tip: Het voordeel van een bijlage is dat je hier ook je eigen logo aan toe kan voegen en de layout helemaal zelf kan aanpassen. (want standaard templates bevatten het Planaday logo).


Je kunt zelf bepalen wat en hoe je mailt. Zo is het mogelijk om alle details in het mailbericht te stoppen en geen bijlage mee te sturen. Wil je helemaal geen mail versturen, dan kun je dat sowieso instellen bij ‘instellingen mail’ bij ‘beheer’. Je kunt er ook voor kiezen geen bijlage te sturen. Kies deze dan niet (verwijder de bijlage) bij betreffende emailsjabloon.Letop: als je ervoor kiest om geen word en dus geen bijlage mee te sturen, dan zijn bepaalde functionaliteiten niet beschikbaar. Zoals dagdelen lijst en cursuslijst. Dus alles waarin gegevens herhaald worden in een lijst.


Tip: Wil je geen email (versturen) voor een bepaalde communicatiemoment, dan laat je de keuze leeg bij de betreffende cursus(sjabloon)!