Cursussjabloon toevoegen of bewerken

Gewijzigd op Sun, 17 Sep 2023 om 02:51 PM

Beschikbaar vanaf versie: 1.0

Let op: Aanpassingen aan een cursussjabloon worden NOOIT doorgevoerd naar cursussen die reeds ingepland zijn aan de hand van het cursussjabloon! Dit om te voorkomen dat cursussen zomaar worden aangepast. En hierdoor is Planaday ook heel flexibel.

Werkwijze cursussjabloon toevoegen

Volg de volgende stappen om een cursussjabloon toe te voegen:

• Ga naar 'Beheer → Instellingen → Cursus inrichting → Cursus sjablonen'
  • Klik op ‘Toevoegen’ aan de rechter zijde
  • Je krijgt de volgende tabbladen te zien:
    • Algemeen
    • Omschrijving
    • Certificaten
    • Financieel
    • E-mails
    • Documenten
    • API & Portalen

Dit is de overzichtspagina wanneer je een nieuw cursussjabloon aanmaakt

Algemeen

• Vul een naam in, bijv ‘BHV basis’.
    • Tip: ga met muis over een vraagteken om hier meer informatie over te krijgen.
  • Kies een kleur die je graag wil
    • Let op: de kleur grijs wordt gebruikt indien de presentie van een ingeplande cursus verwerkt is, deze kleur wordt dus afgeraden
  • Geef de bezetting aan
    • Vul minimaal aantal mensen in, bijv. 10
    • Vul normale boeking mensen in, bijv. 12
    • Vul optioneel maximale boeking in, bijv. 15
  • Geef optioneel het cursusniveau aan
  • Geef bij 'Instelling dagdelen' op of dit 'afzonderlijk' moet zijn of 'aantal'. Zie hier voor meer uitleg
  • Geef aan of je deze cursus bij voorkeur 'open' of 'gesloten (in company) wil

Onderstaande beschikbaar sinds versie 2.50.0

Voorkeur open / gesloten

Je kunt vooraf bij een cursussjabloon opgeven of deze standaard open of gesloten is. Zodra je deze cursus gaat inplannen zal bij 'gesloten' de melding komen dat je nog één of meerdere bedrijven zult moeten koppelen.

Omschrijving

• Vul een omschrijving in. Deze wordt ook getoond bij 'web inschrijvingen' indien de cursus ingepland is en hiervoor ingesteld is dat deze zichtbaar is.

Certificaten

• Als je eerder een aantal certificaten had toegevoegd, kun je deze nu selecteren
  • Kies de certificaten die van toepassing zijn bij deze opleiding

Financieel

• Geef aan of er gefactureerd moet worden per cursus of gevolgd dagdeel
  • Lees hier meer over instellingen van factuurregels per cursus of dagdeel

E-mails

• Stel hier in welke communicatiesjablonen je wilt gebruiken voor deze cursus als je deze inplant of als je hiervoor cursisten inplant

Documenten

• Stel hier in welke documenten je wilt gebruiken voor deze cursus als je deze inplant of als je hiervoor cursisten inplant

API & Portalen

• Stel hier in of dagdelen wel of niet automatisch geselecteerd moeten zijn bij het inschrijven via de API of de Portalen
  • Lees hier meer over automatisch selecteren in 'Portalen'

Klik nu op ‘Opslaan’ om het cursussjabloon op te slaan. Er is nu een cursussjabloon toegevoegd.

Tips:

• Wil je meerdere cursussjablonen gebruiken? Richt dan eerst 1 cursussjabloon in met tenminste 1 dagdeel. Zorg dat er in dat dagdeel enkele taken en materialen zitten. En zorg dat dit cursussjabloon zo compleet mogelijk is inclusief de juiste communicatiesjablonen, certificaten en eventueel bestanden. Dit cursussjabloon kun je dan kopiëren en eenvoudig aanpassen, zie ook laatste instructievideo op deze pagina onderin.
  • Wil je meerdere dagdelen in een cursussjabloon, dan kopieer je eenvoudig een dagdeel binnen een cursussjabloon met alle taken en materialen.

Bekijk ook eens de volgende artikelen:

• Cursussjabloon uitleg en details, zie hier
  • Cursussjablonen overzicht, zie hier
  • Dagdelen toevoegen aan cursussjabloon, zie hier
  • Opties en code bij cursussjabloon, zie hier

Instructievideo's