Cursusfuncties voor taken

Gewijzigd op Mon, 20 Sep 2021 om 09:21 PM

Stap 1, maak cursusfunctie aan

Ga naar 'beheer > instellingen cursusfuncties'.

Maak de functies aan welke je later gaat gebruiken. Bijvoorbeeld 'Cursusbegeleider' of 'Webmaster'. Voeg zoveel functies toe als je nodig hebt.

Stap 2, koppel functies aan cursussjabloon

Koppel de eerder aangemaakte cursusfuncties aan je cursussjabloon.

1. Ga hiervoor naar 'beheer / cursussjablonen'
  2. Kies de cursussjabloon waaraan je een of meerdere functies wil toevoegen (niet bewerken, maar tonen)
  3. Klik op button 'Functie toevoegen'.
  4. Kies de functie die je wil gebruiken.
  5. Herhaal dit zolang je een functie wil toevoegen

Stap 3, functies toekennen

Bij de taken in het cursussjabloon kun je per taak deze toewijzen aan een persoon of een functie. In dit geval wijzen wij deze toe aan een functie.

1. Kies een taak bij een dagdeel en klik voor 'bewerken' (of voeg een nieuwe toe)
  2. Vervolgens kies je in de tabbladen voor 'toewijzen'
  3. Kies voor 'direct toewijzen'
  4. En kies bij 'Toewijzen aan' voor 'functie'
  5. Kies vervolgens de functie die deze taak dadelijk moet uitvoeren
  6. Optioneel kun je ook een eindverantwoordelijke toekennen

Stap 4, plan een cursus in

Zodra je een cursus wil inplannen zie je in het overzicht al direct welke cursusfuncties bevatten.

1. Kies de cursus en klik op 'inplannen'.
  2. Planaday zal meteen vragen welke persoon een bepaalde functie vervult.
  3. Kies per rol of cursusfunctie de juiste medewerker.
  4. Als alles gekozen is, kies dan voor 'creƫer cursus'.

Letop: Cursusfuncties werken enkel als deze van te voren ingesteld zijn bij een cursussjabloon. Deze zijn te herkennen aan de 'badge' (cursusfuncties).