Je kunt automatisch een mail versturen naar een instructeur per dagdeel. Dit doe je via een automatisering.

Werkwijze

Let op: Maak eventueel een nieuw communicatiesjabloon aan. Zie ook hier hoe dat moet (zie hoofdstuk 'Nieuw communicatiesjabloon maken of aanpassen'

1. Ga naar een dagdeel in een cursus(sjabloon)
  2. Kies dan voor 'Automatisering toevoegen'
  3. Vul bij naam een goede titel voor jezelf in (herinnering instructeur)
  4. Kies de 'actie' Communicatie versturen aan instructeur(s)
  5. Kies wanneer je dat wil (bijv. 1 dag ervoor)
  6. Kies een sjabloon
  7. Kies een afzender (verplicht)
  8. Klik op opslaan

Tip: Als je niet alle templates ziet, onderneem dan de volgende stappen:

1. Kies in beheer > instellingen > modules voor 'automatiseringen'
  2. Kies voor ja bij Toon basistemplates en sla deze op

Kies in beheer > instellingen > modules voor 'automatiseringen'

Zet templates op 'ja' bij 'Toon basistemplates'

Voorbeeld herinnering instructeur

Je kunt met zo'n automatisering heel makkelijk een dag van te voren een herinnering versturen naar een instructeur.

Werkwijze

1. Maak eerst een nieuwe communicatiesjabloon door een bestaande te kopiƫren
  2. Geef deze de titel 'herinnering'
  3. Pas de bijlage en de tekst in de communicatiesjabloon aan
  4. Ga vervolgens naar een dagdeel in een cursus(sjabloon)
  5. Kies dan voor 'Automatisering toevoegen'
  6. Vul bij naam een goede titel voor jezelf in (herinnering instructeur)
  7. Kies de 'actie' Communicatie versturen aan instructeur(s)
  8. Kies wanneer je dat wil (bijv. 1 dag ervoor)
  9. Kies een sjabloon
  10. Kies een afzender (verplicht)
  11. Klik op opslaan