Materiaal mee factureren bij een cursus

Gewijzigd op Mon, 01 Feb 2021 om 04:56 PM

Je kunt eenvoudig een materiaal mee factureren bij een cursus.

Je kunt per materiaal bepalen wat de eigenschappen van zo'n materiaal is. Het is mogelijk deze zichtbaar en bestelbaar te maken in de API zodat deze meekomt in de booking. Deze zal dan ook gefactureerd worden.

Optioneel kun je ervoor kiezen om dit materiaal per cursist of bedrijf te factureren.

Daarnaast kun je aangeven dat een materiaal wel moet bestaan, maar niet mee gefactureerd moet worden. Hieronder wordt dit uitgelegd.

Stappenplan

1. Kies een cursussjabloon
  2. Kies tenminste 1 dagdeel die je had toegevoegd of maak deze aan
  3. Zodra je de gekozen dagdeel hebt gekozen kun je bovenin kiezen voor materiaal toevoegen
  4. Vul een code in
  5. Geef dit materiaal een naam
  6. Geef bij automatisch aantal op of je dit wil factureren per persoon (ja) of (nee) één keer per bedrijf per cursus
  7. Vul optioneel een aantal in
  8. Geef aan of deze 'bestelbaar is via de API'
    1. Bij 'ja' vervalt dat deze wordt meegefactureerd, want dat gebeurd dan automatisch als deze optioneel wordt gekozen
    2. Bij 'nee' kun je materiaal 'standaard mee laten factureren'
  9. Geef in beide gevallen wel de verkoopprijs op (en BTW)

Materiaal toevoegen met meerdere opties.

Toelichting op bestelbaar via de API

Ieder materiaal kun je bestelbaar maken via de API. In Wordpress plugin kun je deze vervolgens 'optioneel' aan zetten. Maak je gebruik van de API zonder Wordpress, dan kun je deze materialen ophalen via de API en ook optioneel mee bestellen per booking.

Let op: Indien je een materiaal beschikbaar maakt via de API zal deze worden gefactureerd indien deze is besteld bij de booking.

Toelichting op automatisch aantal

Je kiest bij 'Automatisch aantal' voor 'ja' als je maar één wil. Je factureert dan dat materiaal per cursist per cursus die ingeschreven staat voor die cursus.

Kies je voor 'nee', dan krijg je de optie om een aantal op te geven. In dat geval factureer je enkel per bedrijf. Ieder bedrijf waarvan je cursisten hebt ingepland zal die prijs 1x op de factuur krijgen met één factuurregel.

Toelichting op 'mee factureren'

Bij het factureren van je cursus zal dit materiaal mee gefactureerd worden. Dit zou je kunnen gebruiken om 'afkoop' cursus te realiseren. Ieder bedrijf waarvan je cursisten hebt ingepland zal die prijs 1x op de factuur krijgen met één factuurregel.