Een ieder die inlogt op Planaday heeft een bepaalde rol. Hiermee wordt gecontroleerd wat iemand wel kan en mag doen en zien.

Er zijn meerdere rollen, denk aan:

• Beheerder
  • Medewerker
  • Accountmanager
  • Planner
  • Etc

Tip: Je kunt zelf ook een rol toevoegen als je dat handig vind. Denk bijv. aan ‘receptionist’ die wel mag inloggen en niet zo veel hoeft te zien en zeker niet hoeft te wijzigen.

Per rol kunnen rechten worden toegekend aan verschillende onderdelen. Denk aan rechten aan bijvoorbeeld:

• Bekijken
  • Wijzigen
  • Aanmaken
  • Verwijderen

En de onderdelen zijn bijvoorbeeld:

• Cursist
  • Cursus-sjabloon
  • Cursus
  • Prijsafspraken
  • Communicatie
  • Communicatiesjablonen
  • Financieel
  • Etc

Iedereen die in kan loggen in Planaday heeft dus 1 rol. De huidige rol is te zien als je klikt op je eigen naam rechts boven.

Tip: Ga naar je eigen bedrijf en klik op ‘cursisten/medewerkers’. Klik op ‘wijzig/bewerken’ en klik op ‘inlog gegevens’. Hier kun je ook zien wat iemand voor rol heeft.

Het is wel belangrijk dat emailadres en wachtwoord ingevuld zijn en dat ‘mag inloggen’ op ‘ja’ staat.