Om een cursist uit te plannen uit een cursus of een dagdeel (deel van de cursus) ga je naar de cursus en volg je de volgende stappen:

• Zorg dat je in het 'bekijk'-scherm van de cursus bent.
  • Klik op 'ingepland' bij 'Secties'.
  • Je ziet nu per dagdeel de ingeplande cursisten
  • Klik op 'prullenbakje' naast cursist bij dagdeel die je wil uitplannen
  • In de popup bevestig je middels een vinkje de dagdelen waarbij je de cursist wil uitplannen.
    • Hier bevestig je meteen de financiele gevolgen zoals factuurregel behouden of korting geven
    • Optioneel kun je een mail sturen.
  • Na klikken op 'verwijderen' is de cursist uitgeplant

Letop. Je kunt enkel cursisten uitplannen bij dagdelen in de toekomst. Wil je toch een cursist in het verleden verwijderen, dan moet dit via de presentie.

Figuur 1: Cursist uitplannen

Figuur 2: Bevestiging uitplannen inclusief beslissing financiele gevolgen