Optie omzetten naar boeking

Iedere optie kan omgezet worden. En de opties die niet meer nodig zijn kunnen worden verwijderd. De eenvoudigste manier om te zien welke opties er zijn is deze op te roepen via ‘cursussen’ -> ‘Uitstaande opties’.

blob1478361819926.pngIn dit overzicht kun je per cursussjabloon de opties zien. Kies aan de rechterzijde eventueel een andere cursussjabloon.


Klik op het ‘reply’ of pijltje om deze optie om te zetten in een boeking. Aangezien deze optie per bedrijf in Planaday staat, zal Planaday kijken of er nog cursisten zijn van dat bedrijf die nog niet ingepland zijn voor die bepaalde cursus op die datum. Als er nog medewerkers beschikbaar zijn, dan worden deze getoond en kun je deze aankiezen en definitief omzetten.

Indien er geen medewerkers meer zijn, dan krijg je hiervan een melding.


Taken van en voor opties


Het maken van een taak voor jezelf bij het maken van een optie is heel handig. Stel je hebt afgesproken met je klant dat je de optie een week aanhoudt. Dan kun je dit bij het maken van een optie dit erin vermelden. En de maandag erop staat er dan in jouw ‘takenlijst’ een taak waarin je wordt herinnerd dat je die taak nog moet voltooien. Handig en zo kun je het niet snel meer vergeten om de klant te bellen/informeren