Je hebt tenminste 1 locatie nodig in Planaday. Dit is waarop je dadelijk een cursus gaat inplannen. Dat kan intern of extern zijn. Een lokaal oid.

Volg de volgende stappen om een locatie toe te voegen:

• Kies voor ‘locaties’ in ‘beheer’
  • Klik op ‘toevoegen’ rechts in het scherm.
  • Vul een code in (optioneel) bijv. “lok1”.
  • Vul een naam in (optioneel) bijv. “lokaal 1”.
  • Kies voor tabblad ‘Algemeen’.
    • Vul capaciteit in, bijv. 15
    • Vul prijs in, bijv. 150 (laat leeg als je hier niets voor berekend)
  • Kies voor tablad ‘Adres gegevens’
    • Vul hier alles in, indien je dat nodig vind
    • Tip: als je eerst postcode invult worden enkele velden automatisch voor je ingevuld.
  • Kies voor tabblad ‘Omschrijving’
    • Vul hier alles in, indien je dat nodig vind
  • Klik op ‘opslaan’ om de locatie op te slaan.

Tip: Je kunt ook een lijst importeren met excel. Dit is handig en snel als je meerdere items ineens wil toevoegen. Zie ook hoofdstuk ‘Importeren’