Hoe kan ik in bulk cursistdetails updaten / wijzigen?

Gewijzigd op Fri, 28 Jul 2023 om 03:42 PM

Je kunt per cursist of medewerkers de gegevens bekijken en wijzigen.

Als je dit in 'bulk' wil doen, dan is dat niet direct mogelijk in Planaday zelf. Maar wel met een export / import mogelijkheid.

Eerst exporteren

Kies een bedrijf naar keuze in jouw omgeving. Kies vervolgens voor 'cursisten eenvoudig (csv)' rechtsboven bij exports.

Bewaar deze op jouw computer.

Dan je export (data) aanpassen

Pas de gegevens aan die je wil aanpassen. Haal ook weg wat je niet meer nodig hebt.

Laat wel de volgende kolommen met rust:

- cursist_id

- registratie_id

Afbeelding Voorbeeld export van Planaday met cursisten waarbij de achternaam is aangepast (in cijfers) voor deze test.

Dan importeren

Ga naar Beheer > Self support' En kies voor 'Cursisten/medewerkers' bij 'Standaard imports'.

Kies bij 'controle velden' voor 'Cursist_id' (Dat is een intern nummer dat Planaday gebruikt)

Kies bij 'Te nemen actie' voor 'Bijwerken', zie screenshot:

En klik op '+ Importeren'

Dan eventueel controleren

Ga terug naar het bedrijf.

Afbeelding Voorbeeld hoe de gegevens aangepast zijn in deze test.